Først drejede det sig om diabetes. Så handlede det om vægttab. Nu tyder ny forskning på, at diabetesmedicin baseret på GLP-1-receptoragonister måske også skal have plads i behandlingen af kræft. Tidligere har forskning vist, at personer med svær overvægt har forhøjet risiko for udvikling af kræft, simpelthen fordi svær overvægt er associeret med mindsket funktion af kroppens natural killer-celler (NK-celler), der under normale omstændigheder beskytter mod udvikling af netop kræft. 40 pct. af alle kræftformer kan associeres til overvægt. Den...

Dansk forskning: Metabolisk kontrol bør være et mål ved behandling af kræft Patienter med flere former for kræft bliver så udfordret på deres metaboliske kontrol, at det øger deres risiko for udvikling af diabetes eller farligt tab af muskelmasse. Stabilisering af metabolismen bør være en del af behandlingen til nogle patienter med kræft, siger forsker.
Skriv en kommentarGIP har også effekt på vægten hos personer med type 2-diabetes Nyt fase 1-studie tyder på, at tarmhormonet GIP ligesom GLP-1 leder til bedre blodsukkerkontrol og vægttab hos personer med type 2-diabetes. Opdagelsen kan bidrage til at forklare den gode effekt af behandling med tirzepatide, siger forsker.
Skriv en kommentar
Fase 2-data med nyt vægttabsmiddel blæste publikum bagover på ADA På andendagen af den årlige kongres for American Diabetes Association blæste data fra forsøg med nye lægemidler til overvægtsbehandling både hat og briller af tilhørerne.
Skriv en kommentar
Højdosis oral semaglutid rammer plet i to store studier på ADA Vægttab ved højdosis oral semaglutid er på niveau med Wegovy hos svært overvægtige uden diabetes, og så slår det også blodsukkeret helt ned hos patienter med type 2-diabetes, viser to store studier. Det her kommer til at ændre ved behandlingen af svær overvægt og type 2-diabetes, siger professor og overlæge Filip Krag Knop.
Skriv en kommentar
Tarmhormon viser lovende takter i første kliniske forsøg De første resultater fra humane forsøg med tarmhormonet LEAP2 ser lovende ud. Danske forskere viser, at tarmhormonet sænker appetitten og sænker blodsukkeret efter et måltid. Der er potentiale for at udvikle et fedmemiddel på baggrund af LEAP2, siger forsker.
Skriv en kommentar
Overvægtige børn skal finde glæden ved fysisk aktivitet i HIIT med kiloene Højintensiv træning til overvægtige børn skal gavne dem både fysisk og psykisk. Læge og projektleder Charlotte Eggertsen vil med sit forskningsprojekt udfordre, at motion går fra anbefaling til krav i behandlingen af børn med overvægt. Her kan kommunale træningshold målrettet overvægtige børn være en vej at gå.
Skriv en kommentar
Læger undersøger sammenhæng mellem type 2-diabetes og brystkræft Der er indikationer på, at brystkræft og type 2-diabetes har en risiko-kobling. Det skal danske forskere nu undersøge.
Skriv en kommentar
Forslag fra Medicintilskudsnævnet møder massiv kritik fra PLO og Diabetesforeningen Medicintilskudsnævnet har anbefalet at ændre i tilskudsordningen vedrørende GLP-1-analoger til danskere med type 2-diabetes. Både Praktiserende Lægers Organisation og Diabetesforeningen advarer kraftigt mod konsekvenserne.
2 kommentarer
Personer med type 2-diabetes får alvorlig hjertekarsygdom 12 år før baggrundsbefolkningen Fedme og overvægt har erstattet rygning som den væsentligste risikofaktor for alvorlig hjertesygdom. Derfor er der brug for tidligere og mere aggressiv behandling af især yngre personer med type 2-diabetes, advarer professor i kardiologi Michael Mæng.
Skriv en kommentar
Det store overblik: Her er de internationale højdepunkter fra EASD Den årlige kongres for European Association for the Study of Diabetes er netop slut, og vi tager her et blik på det mest interessante, som forskere fra hele verden havde med til Hamborg. Der var både store studier om behandling af type 1- og type 2-diabetes.
Skriv en kommentar
Type 2-diabetes forringer overlevelsen og behandlingen ved CLL Patienter med kronisk lymfatisk leukæmi får forringet overlevelsen, hvis de samtidig har fået stillet en diagnose med type 2-diabetes, viser ny dansk forskning. Behandlingen halter også efter, og det skal vi i klinikken være mere opmærksomme på, siger forsker.
Skriv en kommentar