I sit studie, som netop er præsenteret på ESMO, har medicinstuderende Sidsel Kølle Pedersen gennemgået alle behandlede patienter med modermærkekræft og hjernemetastaser på Herlev Hospital.

Immunterapier forlænger overlevelse ved modermærkekræft og hjernemetastaser Dansk retrospektivt studie viser, at langtidsoverlevelse ved modermærkekræft og hjernemetastaser næsten altid involverer behandling med en eller anden form for immunterapi.

Immunterapi er af væsentlig betydning for at opnå langtidsoverlevere blandt patienter med modermærkekræft og hjernemetastaser. Det peger et retrospektivt studie fra Nationalt Center for Cancer Immun Terapi (CCIT-DK) ved Herlev Hospital i hvert fald på. Studiet viser, at der blandt patienter i behandling for modermærkekræft med hjernemetastaser på Herlev Hospital i perioden fra 2008 til 2020 er få langtidsoverlevere, men de er til gengæld næsten alle sammen blevet behandlet med immunterapi. Forskningsresultatet er netop offentliggjort på den årlige kræftkongres for...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement