I forbindelse med åbningstalen for den store kongres for European Society for Clinical Oncology (ESMO) er der blevet fremlagt resultaterne fra nogle af de studier, som vil blive præsenteret i løbet af kongressen. Et af disse studier er en fremskrivning af antallet af kræftpatienter og kræftdødsfald i EU og Den Europæiske Frihandelssammenslutning (EFTA). Fremskrivningen er baseret på data fra Eurostat og viser, at i 2040 kan vi forvente, at antallet af nye årlige diagnoser med kræft når 3,4 mio. Det...

Flere interessante danske bidrag på årets ESMO Kræftkongressen ESMO 2021 er slut, og det er tid til at gøre status over det, som de danske forskere bragte med på kongressen.
Skriv en kommentar
Flotte resultater stjal overskrifterne på ESMO ESMO 2021 er slut, og det er tid til at gøre status over, hvad kongressens højdepunkter har været. På den internationale front har der været flere opsigtsvækkende studier.
Skriv en kommentarGenbehandling med PARP-hæmmer gavner patienter med ovariekræft Fase 3-forsøget OReO/ENGOT Ov-38 viser, at genbehandling med PARP-hæmmeren olaparib forlænger den progressionsfrie overlevelse for kvinder med ovariekræft.
Skriv en kommentarKvinder oplever oftere end mænd alvorlige bivirkninger ved immunterapi Nyt studie præsenteret på ESMO peger på øget behov for mere personlig immunterapi, som er baseret på køn og kønsforskelle.
Skriv en kommentar
CDK 4/6-hæmmer plus førstelinjebehandling forlænger overlevelsen ved metastaserende brystkræft CDK 4/6-hæmmeren ribociclib var i et forsøg i stand til markant at forlænge overlevelsen for kvinder med HR+/HER2 metastaserende brystkræft.
Skriv en kommentar
Sådan går det brystkræftpatienter i Danmark efter T-DM1 Danske forskere har lavet den første nationale opgørelse over, hvordan det går patienter med HER2-positiv metastatisk brystkræft, der er behandlet med tre eller flere linjers behandling.
Skriv en kommentar
Opgørelse viser betydeligt frafald ved forebyggende immunterapi for modermærkekræft Danske patienter med modermærkekræft har siden 2018 fået tilbudt forebyggende behandling med immunterapi. Ny opgørelse viser, at overlevelsen for patienterne er god, men at der også er et stort frafald på grund af bivirkninger.
Skriv en kommentar
Immunterapier forlænger overlevelse ved modermærkekræft og hjernemetastaser Dansk retrospektivt studie viser, at langtidsoverlevelse ved modermærkekræft og hjernemetastaser næsten altid involverer behandling med en eller anden form for immunterapi.
Skriv en kommentar
Proteiner i blodet sladrer om galdevejskræft Ny dansk forskning viser, at det formentlig er muligt at lave en analyse af proteiner i blodet og derved diagnosticere kræft i galdevejene. Men teknologien skal opgraderes, siger forsker.
Skriv en kommentar
Vinder: »Det giver lidt vinger at få den topplacering« Efter de seneste år at have ligget et mulehår fra topplaceringen, indtager Rigshospitalet i år førstepladsen i disciplinen behandling af gliom, dvs. kræft i hjernen. Overlæge Benedikte Hasselbalch fra Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet kalder kåringen for ‘en cadeau’.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar