Immunforsvarets tidlige profil kan forudsige risikoen for at udvikle allergi Forskere har fundet ud af, at de ved at undersøge immunforsvaret i de første måneder af livet kan forudsige, om en person har øget risiko for at udvikle allergi senere i barndommen.

Det står efterhånden soleklart, at allergi ofte allerede udvikles i barndommen, men alligevel ved forskere stadig meget lidt om, hvordan den tidlige udvikling af immunforsvaret spiller ind den risiko.

Det forsøger et nyt studie dog op at gøre med. I studiet har forskere undersøgt immunforsvarets udvikling fra fødslen indtil seksmånedersalderen, og resultaterne fra studiet viser, at forholdet mellem forskellige undergrupper af immunceller kan være biomarkører for risikoen for udvikling af allergi senere i barndommen.

Ydermere fandt forskerne også funktionelle forskelle i specifikke populationer af immunceller allerede i seksmånedersalderen, og de forskelle kunne de ligeledes relatere til risikoen for at udvikle allergi.
Forskerne bag studiet fortæller, at forskellene muligvis kan bruges som tidlige biomarkører til at evaluere en babys risiko for at udvikle allergi senere i barndommen.

Forskningsresultatet er netop blevet præsenteret på den store årlige kongres for European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI), som for få dage siden blev afholdt i Krakow og virtuelt.

»Dette studie bidrager til vores forståelse af forholdet mellem populationer af specifikke immunceller tidligt i livet og en underliggende allergi-profil. Vi har også fundet en etableret skævvridning af specifikke immuncellers respons allerede ved seksmånedersalderen. Samlet set giver disse data indsigt i den immunologiske baggrund for allergisk sygdomsudvikling,« fortæller postdoc Christina Gamez fra University of Western Australia i en pressemeddelelse, som er sendt ud fra EAACI.

Skriv kommentar