En ny organisering på Vejle Sygehus gør, at personer med længerevarende hoste bliver langt hurtigere udredt og kommer i behandling, hvis det er nødvendigt. Det skriver Sygehus Lillebælt. Det nye systematiserede forløb går under navnet ’Hostepakken’ og betyder, at alle patienter, der kommer ind med hoste, gennemgår de samme undersøgelser. Tidligere var det ofte nødvendigt, at patienter med længerevarende hoste skulle forbi lungeambulatoriet på Vejle Sygehus fem til syv gange, før lægerne og sygeplejerskerne fandt ud af, om hosten var udtryk...

KOL-forværringer associeret med markant forøget kardiovaskulær risiko Nyt dansk studie viser, at blandt personer med KOL kommer KOL-forværringer med markant forøget risiko for udvikling af blodprop eller død på grund af en kardiovaskulær event. Der er behov for at holde ekstra godt øje med KOL-patienternes kardiovaskulære risiko i perioden efter KOL-forværringer, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Spirometrier i almen praksis: Flyet, der aldrig lettede Der blev udført markant færre spirometrier i almen praksis i årene 2016-2019, end den nationale lungestrategi lagde op til. Det viser en ny VIVE-rapport, der samtidig tegner et billede af et område præget af manglende gennemsigtighed.
3 kommentarer
Nye tal bekymrer: Almen praksis laver meget få lungeundersøgelser Mere end et halvt år inde i coronakrisen er antallet af lungefunktionsundersøgelser i almen praksis fortsat i bund. Det viser nye tal fra Danske Regioner. »Uden undersøgelsen kan det være meget svært at vurdere, om patienten er alvorligt syg eller ej,« lyder det fra bekymret overlæge på Vejle Sygehus.
3 kommentarerNye klinikker skal håndtere patienter med alvorlige corona-senfølger Sundhedsstyrelsen har udarbejdet anbefalinger til indsatser ved senfølger efter COVID-19. En af dem går på at oprette særlige senfølgeklinikker, som regionerne melder, at de er klar til at oprette.
Skriv en kommentar
Læger vil have vaccinesvar fra sundhedsministeren Den udbredte mangel på vacciner får Lægeforeningen til at kræve både en redegørelse og en plan, der sikrer både influenza- og pneumokokvacciner til kronisk syge og udsatte
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen i brev til overlæge: Højdosis CT er en mulighed, ikke et krav Sundhedsstyrelsen skiftede fra februar til maj holdning til, om mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og om der ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal henvises til kræftpakke med brug af højdosis CT-scanning.
Skriv en kommentar
»Godnat lille lunge, nu vil vi ikke se dig mere« Rigets thoraxkirurg Peter Skov Olsen tænker på det, hver gang han træder ind i hospitalets operationsstue for lungetransplantationer: Selv det mindste fejltrin kan slå den dødssyge patient ihjel. Dagens Medicin følger ham og hans team, hvor alle kneb gælder i forsøget på at minimere de talrige farer under operationen såvel som i tiden efter, hvor store kliniske forsøg skal pege på, hvordan man kan undgå, at kroppen afstøder lungerne.
Skriv en kommentar
Overlæger efterspørger retningslinjer for behandling ved mistanke om lungekræft Der skal laves retningslinjer for patienter, der falder uden for Sundhedsstyrelsens pakkeforløb for lungekræft, men hvor lægen stadig har mistanke om lungekræft, mener overlæger.
1 kommentarLæger udskriver mindre inhalationsmedicin til KOL-patienter Færre patienter med KOL får inhalationssteroid, mens flere bliver behandlet med langtidsudvidende lægemidler.
Skriv en kommentar
Ny vejledning skal forenkle valget af KOL-behandling Internationale vejledninger har skabt forvirring om farmakologisk behandling af KOL og har gjort det sværere at klassificere patienter korrekt. Ny vejledning fra Dansk Lungemedicinsk Selskab skærer ind til benet og gør det enklere at vælge den rette behandling.
Skriv en kommentar