Hjertet hos hjertesvigtpatienter er mindre energieffektivt
Foto: Privat

Hjertet hos hjertesvigtpatienter er mindre energieffektivt Ny dansk forskning viser, at der er stor variation i hjertets energieffektivitet hos patienter med forskellige grader af – og former for – hjertesvigt. Alder og køn spiller også ind i, hvor godt hjertet er til at bruge den tilgængelige energi på en effektiv måde.

Et hjerte er ikke bare et hjerte. Nogle hjerter er rigtig gode til at bruge den tilgængelig energi til at få blodet rundt i kroppen, mens andre hjerter spenderer energien lidt mere sløset. Nu viser et dansk forskningsresultat, at når det gælder patienter med hjertesvigt, er der også stor forskel på, hvor gode hjerterne er til at bruge energien fornuftigt. Forskningsresultatet er præsenteret på den årlige kongres for European Society of Cardiology (ESC) og viser desuden, at kvinders hjerter faktisk...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind