Der findes ikke sikre metoder til at identificere de kvinder, hvis muskelknuder viser sig at indeholde kræftceller. Hverken biopsier, skanninger eller andre diagnostiske metoder er effektive værktøjer til at adskille godartede fra ondartede knuder. Ingen opgørelserCa. 35 kvinder får hvert år diagnosticeret et såkaldt leiomyosarkom, kræft i livmoderen, som udgår fra livmoderens muskelceller. Der findes endnu ikke opgørelser over, hvor stor en andel af disse kvinder, som er opereret ud fra en formodning om, at de havde godartede muskelknuder, er,...

Kirurger spredte kræften overalt En relativt harmløs operation for fibromer på livmoderen fører for en lille gruppe kvinder hvert år til uhelbredelig kræftsygdom. Lægerne informerer ikke kvinderne om risikoen ved operationsmetoden, og det er i strid med loven.
Skriv en kommentar
»Jeg vil forsøge at hindre, at andre kvinder udsættes for det samme« 54-årige Lia Clemensen er vred over, at ingen læger fortalte hende om risikoen for, at en relativt harmløs behandling af fibromer på livmoderen kunne give hende en dødelig sygdom.
Skriv en kommentar
Voldsomt voksende fibrom og livmoder blev skåret i småstykker 48-årige Ann Charlot Kryger Nielsen fra Brønshøj ved endnu ikke, hvilke konsekvenser morcellation af en muskelknude får for spredning af hendes kræftsygdom.
Skriv en kommentar»Havde jeg vidst, at der var risiko for spredning af kræft, havde jeg valgt en åben operation« 45-årige BN fra Nordsjælland har været gennem flere lange operationsforløb, efter at findeling af et fibrom på livmoderen spredte kræft i hendes bughule.
Skriv en kommentarLæger risikerer disciplinærsag for manglende information Patienten skal altid informeres om risikoen og konsekvenserne ved en given behandling. Det står i loven. Og der findes ikke faste procentgrænser for, hvornår der ikke skal informeres, fastslår lektor i sundhedsret Kent Kristensen.
Skriv en kommentar
Kommissorium for Kræftplan V er klar Mere fokus på tidlig opsporing, bedre udnyttelse af de seneste års teknologiske udvikling, og en forbedret indsats over for det stigende antal kræftoverlevere, der lever med senfølger, indgår i kommissoriet for Kræftplan V.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse sender ti anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen Der er behov for bedre sammenhæng mellem de forskellige sektorer, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. Derfor har foreningen offentliggjort 10 anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen.
Skriv en kommentar
Medicinrådet ændrer anbefaling på brystkræftmedicin efter prisstigning Medicinrådet anbefaler ikke længere Tukysa som standardbehandling af brystkræft. Det blev besluttet på det seneste rådsmøde, hvor rådet også blev enige om en anden ny anbefaling og behandlingsvejledning.
Skriv en kommentarMedicinrådet kommer med nye anbefalinger til livmoderhalskræft og gigt Der er kommet nye anbefalinger fra Medicinrådet på sygdomsområder som livmoderhalskræft og gigt. Rådet er desuden kommet med en ny lægemiddelrekommandation for migræne.
Skriv en kommentar
Kræftskandalen på AUH: Afdelingsledelse fritages for tjeneste I kølvandet på Kræftskandalen på AUH, er cheflæge Charlotte Buchard Nørager og chefsygeplejerske Knirke K. Hartmann fra Mave- og Tarmkirurgisk afdeling fritaget fra tjeneste ‘indtil videre’.
Skriv en kommentar
Helene Bilsted Probst og Pernille Blach Hansen stopper i Region Midtjylland i kølvandet på kræftskandalen Efter måneders uro i forbindelse med den store kræftskandale på Aarhus Universitetshospital har både Region Midtjyllands lægefaglige koncerndirektør, Helene Bilsted Probst, og regionsdirektør, Pernille Blach Hansen, opsagt deres stillinger.
Skriv en kommentar