Frisk afføring står stærkt i kampen mod hårdnakket tarmbakterie I Aarhus og på Hvidovre er fækaltrans-plantation lynhurtigt blevet det seriøse behandlingsalternativ ved recidiverende Clostridium difficile-infektioner, og de øvrige regioner følger trop. Men ikke alle dilemmaer er løst.

Næsten ingen medicinalfirmaer forsker i nye antibiotika. Det er en langt bedre forretning at lave sukkersyge- eller blodtryksmedicin, patienten skal tage resten af livet. Stort set alle eksperter — fra Statens Serum Institut til Lægeforeningen, universiteterne og EU — udtrykte i Jyllands-Posten i sidste uge, at den manglende udvikling af nye antibiotika er et af sundhedsvæsenets helt store problemer. Danske infektionsmedicinere og gastroentorologer har i løbet af ganske få måneder taget et træfsikkert, omend uortodokst, våben i anvendelse over for...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind