Fede mejeriprodukter sættes i forbindelse med beskyttelse mod diabetes

Mennesker, der spiser mange fede mejeriprodukter, har lavere risiko for diabetes ifølge en ny undersøgelse. Undersøgelsen tyder på, at mælkefedt har beskyttende egenskaber.  Undersøgelser har vist, at et højt indtag af mejeriprodukter kan være knyttet til en nedsat risiko for type 2-diabetes. Nu har forskere i Lund og Malmø udført et observationsstudie, der peger på en bestemt sammenhæng mellem mejeriprodukter med højt fedtindhold og sygdom.  »Det er lidt overraskende, fordi man ikke direkte har set noget lignende i andre undersøgelser....

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement