En gruppe af de hårdest ramte amerikanske patienter med modermærkekræft kan fremover behandles med en kombination af Yervoy og Opdivo fra Bristol-Myers Squibb. Det står klart, efter at FDA netop har givet grønt lys til verdens første kombinationsbehandling med immunterapi. FDA har endnu ikke offentliggjort beslutningen på sin egen hjemmeside, men Bristol-Myers Squibb skriver i en pressemeddelelse, at FDA har accepteret ansøgningen om kombinationsbehandlingen. FDA har godkendt Yervoy og Opdivo i kombination kun få måneder efter, at Bristol-Myers Squibb sendte ansøgningen....

Kunstig intelligens designer effektiv kræftmedicin Forskere fra Evaxion Biotech sammen med en række danske forskere fra bl.a. CCIT anvendt kunstig intelligens til at udvikle en behandling til patienter med metastatisk modermærkekræft. Det første studie med behandlingen viser lovende resultater.
Skriv en kommentar
Mikroskop målte 30 procent forkert i knap et år: Patienter med modermærkekræft måtte udredes igen Otte patienter på Regionshospitalet Randers måtte gennem en ny udredning, efter at hospitalet ved et tilfælde opdagede en fejl på et mikroskop, der målte modermærker med kræft 30 procent forkert. Lægelig direktør er chokeret over fejlen, der blev opdaget i oktober.
Skriv en kommentar
Klinisk forsøg tester grænserne for adoptiv T-celleterapi T-celleterapi til en bred gruppe af kræftpatienter var veltolereret og gennemførligt, men ingen patienter opnåede et længerevarende positivt respons.
Skriv en kommentar
Dermatologer laver otte episkopier dagligt Privatpraktiserende speciallæger i dermatologi laver årligt ca. 150.000 episkopiundersøgelser — en stor del for mistænkt malignt melanom.
Skriv en kommentarLægers opbakning til screeningskampagne smuldrer Organiseringen af den den internationale screeningskampagne Euromelanoma møder kritik fra danske hudlæger og -afdelinger, der tidligere har haft dårlige erfaringer med at deltage i kampagnen.
Skriv en kommentarHver tiende bruger stadig solarium Kræftens Bekæmpelse lancerede i 2007 kampagnen ’Sluk Solariet’. Ny undersøgelse viser, at tallet er faldet, men at hver tiende stadig tager kunstig sol.
Skriv en kommentarNye melanomdata kan revolutionere kræftbehandlingen Professor Henrik Schmidt fra Aarhus Universitetshospital kalder udviklingen for en ønskesitatution
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar