Innovationsfonden har netop bevilget 4,3 mio. kr. til forskning i forskellige aspekter af videokonsultationer i almen praksis. Det er den første større satsning på corona-relateret forskning i den primære sundhedssektor, og i spidsen for projektet står professor Per Kallestrup og projektkoordinator Ulrik Bak Kirk. »Den nye bevilling giver et løft til hele det almenmedicinske område. Vi får blandt andet mulighed for at undersøge, hvordan de videokonsultationer, som allerede er indført i almen praksis på grund af COVID-19, påvirker relationen mellem...

Sundhedsstyrelsen glæder sig over høj tilslutning til vaccinationsprogram Der er blevet givet flere end 2,5 mio. vacciner i løbet af vinterhalvårets vaccinationsprogram mod COVID-19 og influenza, der fandt sin afslutning i denne uge. Sundhedsstyrelsen glæder sig over den høje tilslutning, mens praktiserende læge Niels Dreisler er bekymret for, om organiseringen af årets indsats også er kommet de svageste patienter til gavn.
5 kommentarerKontekst har enorm betydning for lægers beslutninger Meget mere end symptomer og medicinsk viden har kontekst indflydelse på, hvordan læger vælger at behandle deres patienter, viser ny forskning.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger danskernes medicinforbrug gennem 24 år En enorm kortlægning af medicinforbruget i Danmark kan give interessante indsigter i, hvordan danskerne bliver behandlet med medicin, og om vi kan gøre det bedre.
Skriv en kommentar
SSI-ekspert er usikker på hård influenzasæson: »Det afhænger af mange faktorer« Flere har peget på, at den kommende influenzasæson bliver hård, men det findes der intet belæg for, og det kan lige så godt være, at den bliver mild, siger afdelingslæge og leder af influenzateamet ved SSI, Lasse Vestergaard.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger har meget individuelle måder at håndtere patienter med symptomer på nedre luftvejsinfektioner Nyt dansk studie belyser, hvilke tanker og overvejelser de praktiserende læger gør sig, når de håndterer patienter med en mulig nedre luftvejsinfektion. Der er ret store forskelle mellem lægerne i deres tilgang til patienterne, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ny målsætning: Nul hoftebrud i Nord Efter at det er lykkedes Region Nordjylland at nedbringe antallet af operationer for hoftebrud væsentligt, er målet nu også så vidt muligt at få has på de sidste. Det er til gengæld også det sværeste.
Skriv en kommentar
Dansk studie slår fast: Hydroxyklorokin i normale doser er hverken godt eller skidt for COVID-19-patienter Der har, især i pandemiens begyndelse, været meget snak om, hvorvidt behandling med malariamidlet hydroxyklorokin er gavnligt eller decideret skadeligt for patienter med COVID-19. Nu slår et dansk studie fast, at midlet er hverken er til gavn eller til skade.
Skriv en kommentar
Brug for bedre uddannelse i ultralyd I dag kan praktiserende læger på korte kurser tilegne sig basale scanningskompetencer, men de kan muligvis blive endnu bedre til at bruge ultralyd, hvis kurserne får mere fokus på øvelse og træning af kompetencer over tid, viser ny dansk forskning.
1 kommentar
Læger begræder beslutning om at skrotte populær telefonordning COVID-19-pandemien har haft stor indflydelse på mange arbejdspladser det seneste år. I almen praksis har en særaftale om telefonkonsultationer formentlig bragt den største forandring med sig med 100.000 ugentlige konsultationer over telefonen i snit. Aftalen ophørte 1. juni.
4 kommentarer
Lægeformand bekymret over vaccinetilvalgsordning Bekendtgørelse om tilvalg af vacciner giver usikkerhed om lægers retssikkerhed, hvis de ordinerer en vaccine fra AstraZeneca eller Johnson & Johnson, og borgeren efterfølgende får alvorlige bivirkninger, mener Lægeforeningens formand Camilla Noelle Rathcke.
Skriv en kommentar