Piger, der er blevet hpv-vaccineret, har ikke forhøjet risiko for en lang række alvorlige sygdomme. Det konkluderer danske og svenske forskere på baggrund af et befolkningsstudie, der er blevet offentliggjort i British Medical Journal. Forskerne har benyttet nordiske befolknings- og sundhedsregistre til at undersøge forekomsten af en række forskellige sygdomme både hos piger, der har fået hpv-vaccinen, og hos piger, der ikke er blevet vaccineret. Studiet inkluderede næsten en million danske og svenske piger født fra 1998 til 2000. Ca....
Malariamiddel forhindrer komplikationer hos gravide Autoimmune reaktioner mod gravides moderkage kan forhindres med kombinationsbehandling.
Skriv en kommentarInfluenzavaccine er sikker for gravide Hverken aborter, misdannelser eller lav fødselsvægt er mere almindelig hos kvinder, der får influenzavaccination under graviditeten, i forhold til kvinder, der ikke blev vaccineret.
Skriv en kommentarInfluenzavaccine beskytter gravide kvinder og deres foster Abort og fosterdød ramte sjældnere hos gravide, der blev vaccineret under influenzapandemien, viser norsk studie.
Skriv en kommentarAntibiotikamiddel øger risikoen for spontan abort Kvinder, der tager clarithromycin i graviditetens første tredjedel, øger risikoen for at få en spontan abort.
Skriv en kommentar
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Ny universitetsklinik på Regionshospitalet Gødstrup Efter mange års stigende forskningsaktivitet på afsnittet for Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup bliver klinikken fra 1. juli 2024 udnævnt til at være universitetsklinik.
Skriv en kommentar
Studie: Potentiale for at reducere antallet af hospitalserhvervede infektioner med op til 35 pct. ESCMID: Australsk studie var et af højdepunkterne for ledende overlæge Anne Line Engsbro på ESCMID Global. Studiet viser, at det er muligt at reducere antallet af hospitalserhvervede infektioner med en tredjedel. Det kan og skal vi gøre noget ved, mener hun.
Skriv en kommentar
Forsker ser stort potentiale i at tracke virus i spildevand ESCMID: Siden coronapandemien har Statens Serum Institut overvåget dansk spildevand for COVID-19-virus. Overvågning af virus gennem spildevand rummer et enormt potentiale, men vi skal have det udbygget og også synkroniseret på tværs af landegrænser, fortæller forsker.
Skriv en kommentar
Studie: Forekomsten af AIDS-relaterede sygdomme i Europa er styrtdykket, men der er stadig plads til forbedringer ESCMID: Forekomsten af AIDS-relaterede sygdomme er faldet dramatisk i hele Europa og især i Østeuropa. Der er dog stadig regionale forskelle og mulighed for forbedringer, siger forsker fra Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
To danske udbrud med CPO’er peger på mulig forklaring på smitte ESCMID: Forskere har beskrevet to danske hospitalsudbrud med multiresistente tarmbakterier. Toiletter kan være involveret i smittespredning og et godt sted at sætte ind, hvis vi vil værne os mod større udbrud, siger ledende overlæge.
Skriv en kommentar
Nye behandlinger til tuberkulose og irritabel tarmsyndrom var blandt tophistorierne på andendagen af ESCMID Global ESCMID: Andendagen bød blandt andet på en ny cocktail til behandling af personer med irritabel tarmsyndrom, foruroligende tal for smitte med mæslinger og en immunstyrkende behandling til personer med tuberkulose.
Skriv en kommentar