Opgaven med at udrede borgere for eventuelle bivirkninger fra skrottede vacciner i den frivillige vaccineordning bør ikke ende hos akutmodtagelserne, der i forvejen er presset på ressourcer, mener formand for akutlægerne. Meget tyder dog på, at det bliver tilfældet.

Formand for akutlæger: Tilvalgsordning for skrottede vacciner vil stjæle tid fra akutte patienter Opgaven med at undersøge mulige bivirkninger hos borgere, der takker ja til en vaccine under den frivillige tilvalgsordning, vil ende hos landets akutmodtagelser, der i forvejen arbejder tæt på fuld kapacitet. Det risikerer at ramme de akutte patienter, vurderer formand for Dansk Selskab for Akutmedicin, der helst havde set opgaven lagt ud i særlige klinikker til accelereret udredning.

Da vaccinen fra AstraZeneca tidligere på året blev kædet sammen med mulige bivirkninger og pillet ud af det danske vaccinationsprogram, kunne det kort efter mærkes i landets akutmodtagelser.  På Odense Universitetshospital ringede mange praktiserende læger ind til visitationen, og der var dage, hvor vaccinen fra AstraZeneca udgjorde op mod en fjerdedel af de daglige kontakter i FAM, den fælles akutmodtagelse. »Der gik lidt hysteri i den, og det betød, at mange raske borgere fik udrullet den store maskinpark inde hos...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement