Flere års faglige diskussioner om udskrivning af ADHD-medicin har endnu ikke ført til en ensretning af udskrivningsmønstrene på tværs af landet. Det viser viser en ny opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen, som har analyseret forskelle i udskrivning af ADHD-medicin i regioner og kommuner. Især blandt kommunerne i Region Midtjylland og Region Sjælland er der mange voksne og børn, som køber ADHD-medicin. I Region Midtjylland blev der i 2015 udskrevet mere end dobbelt så meget ADHD-medicin pr. indbygger pr. døgn som i Region Syddanmark....

Berørte familier er med til at forme fremtidens børne- og ungdomspsykiatri i Nordjylland Patient Silas Vetner og hans far har været med til at udvikle netværksmodellen Familiens Team, der er en central del af det stort anlagte psykiatriprojekt ‘Bedst for os’ i Region Nordjylland. Når projektet er slut om fem år, håber Thisted Kommunes PPR-leder Trine Ritter, at familierne vil sige, at de blev lyttet til. »I dag hører vi desværre ofte, at de siger: De glemte at spørge os,« siger hun.
Skriv en kommentar
Dansk Psykiatrisk Selskab: God idé at inddrage almen praksis i behandling med psykofarmaka Dansk Psykiatrisk Selskab er enig i tankerne bag Sundhedsstyrelsens forslag om, at almen praksis skal varetage en større del af behandlingen med psykofarmaka. Men på et enkelt behandlingsområde, går udkastet også for vidt.
4 kommentarer
Voksne med ADHD strander i almen praksis Presset på sundhedsvæsenet betyder, at opsporing af ADHD blandt voksne i høj grad er en opgave for den praktiserende læge. Og det diffuse symptombillede gør, at de færreste læger er klædt på til at stille diagnosen, selvom de har stor interesse i den bedste patientbehandling, mener ekspert.
1 kommentarPsykisk syge med kræft overses i almen praksis Et nyt dansk studie viser, at færre psykisk syge med kræft henvises til et kræftforløb ved egen læge sammenlignet med kræftpatienter uden en psykisk lidelse. Det kan være en af forklaringerne på, at overlevelsen blandt psykisk syge med kræft er lavere.
2 kommentarer
Psykiatrisk akutberedskab i Region Hovedstaden rykker nu ud døgnet rundt Beslutningen vækker glæde hos Praktiserende Lægers Organisation, der kan se frem til mere hjælp med tvangsindlæggelser i dagstid. Hos de psykiatere, der skal løfte de nye opgaver, undrer man sig over måden, som regionen har fundet arbejdskraften på.
1 kommentarMangel på psykiatere udskyder døgnbemanding af psykiatrisk akutberedskab Det psykiatriske akutberedskab bliver ikke døgndækkende fra 1. september 2022, som Region Hovedstaden ellers har annonceret. Årsagen er, at det ikke har været muligt at finde speciallæger i psykiatri, som er interesserede i at bemande ordningen.
Skriv en kommentarGravide kvinder klarede sig godt psykisk under første nedlukning Pandemiens første måneder gav ingen øget forekomst af hverken angst- eller depressionssymptomer blandt danske gravide kvinder. Det viser en ny undersøgelse fra Forskningsenheden for Almen Praksis på Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Coronapandemien kan have øget brugen af tvang i psykiatrien Mange psykiatriske patienter har set deres hverdag smuldre under coronakrisen. I Region Midtjylland opleves det, at mange psykiatriske patienter er mere syge end normalt. Det kædes sammen med, at antallet af bæltefikseringer nu stiger efter flere år med markante fald.
Skriv en kommentar
DSAM vil lave en ny vejledning om angst, depression og stress Dansk Selskab for Almen Medicin har besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal samle diagnoserne angst, depression og stress i en ny klinisk vejledning til praktiserende læger. Der er ofte tale om overlappende tilstande, som giver anledning til mange kontakter til egen læge, lyder forklaringen.
Skriv en kommentar
Hjernesygdomme rammer i gennemsnit hver femte dansker Nyt studie viser, at i gennemsnit hver femte dansker har været på hospitalet med en hjernesygdom set over en periode på 20 år. Både neurologiske og psykiatriske lidelser fører til øget dødelighed og er dyre for samfundet, siger forskerne bag studiet.
Skriv en kommentar
Depression efter ballonudvidelse varsler om øget risiko for at dø Personer, der efter en ballonudvidelse har symptomer på depression, har en højere risiko for at dø inden for et år efter operationen, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar