»Vi har fået en meget fyldestgørende karakteristik af de patienter, der var indlagt under epidemiens første bølge. Studiet bekræfter, at de ældre er den mest sårbare gruppe, og at der er en svag overrepræsentation af mænd blandt de patienter, der oplever et svært forløb,« siger Jon Gitz Holler, der har stået i spidset for registerstudiet af de første indlagte COVID-19-patienter i Danmark.

Første bølge af COVID-19-patienter: Ældre, mænd og patienter med komorbiditet blev hårdest ramt Et registerstudie af ca. 2.400 af de første patienter indlagt med COVID-19 i Danmark identificerer faktorer, som kan have stor betydning for patienternes sygdomsforløb.

Ældre, mænd og patienter med andre underliggende sygdomme har den største risiko for et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19. Det viser resultaterne af et større dansk studie baseret på registerdata fra den første bølge af patienter indlagt med COVID-19 på danske hospitaler i perioden fra februar til juli 2020. Undersøgelsen er offentliggjort i tidsskriftet BMC Infectious Diseases. Baseret på data fra alle infektionsmedicinske afdelinger i Danmark har en forskergruppe fra Nordsjællands Hospital og Roskilde Universitet i studiet undersøgt, hvad der kendetegnede...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement