Foto: Niels-Bjørn Albinus

»Vi forventer, at patienterne reagerer på vaccinen« På Hudafdeling 1 og Allergicentret på Odense Universitetshospital har COVID-19 betydet, at hovedparten af med­arbejderne arbejder med diagnostik og behandling af patienter, som har stor risiko for forskellige former for allergiske reaktioner på COVID-19-vacciner. En opgave, som udover travlhed medfører ugentlige revisioner af guidelines på grund af stadig mere ny viden.

Det er lægernes og sygeplejerskernes forventning, at de står med en patient, som vil få en reaktion på sin COVID-19-vaccination. Det er situationen, når patienter, der tidligere har haft en ­allergisk reaktion på en vaccine eller indholdsstoffer i vaccinen, eller patienter med kendt mastocytose henvises til Allergicentret eller ORCA (Odense Research Center for Anaphylaxis på Odense Universitetshospital) for at ­blive vaccineret mod COVID-19. At en reaktion er mere reglen end undtagelsen bekymrer ikke professor, specialeansvarlig overlæge og leder af ORCA,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind