Kræftbehandlingen i Danmark er blevet væsentligt forbedret, og flere overlever kræft. Det betyder, at flere sandsynligvis vil opleve senfølger af kræftbehandlingen. Det viser en ny vidensopsamling om senfølger efter kræft (pdf), som Center for Kræftforskning hos Kræftens Bekæmpelse har udarbejdet for Sundhedsstyrelsen. »Sammenfattende kan man sige, at det er sandsynligt, at majoriteten af kræftoverlevere vil opleve senfølger i årene efter kræftbehandlingen. Mange af disse vil være milde og håndterbare, men en del af kræftoverleverene vil opleve svære senfølger, som kan...

519 nordjyder fik undersøgt kræftmistanke for sent Over en periode på tre år er flere end 500 kvinder ikke blevet undersøgt for mistanke om brystkræft inden for fastsatte tidsfrister. »Det er bare ikke godt nok,« lyder det fra Kræftens Bekæmpelse.
Skriv en kommentarPalliativt selskab føler sig holdt ude af Kræftplan IV Selvom bedre palliation er et væsentligt fokusområde i Kræftplan IV, har Dansk Selskab for Palliativ Medicin ikke fået lov at sidde med om bordet. Det undrer formanden.
Skriv en kommentarLæger kritiserer styrelse for at overse immunterapi Flere af landets førende kræftlæger og Kræftens Bekæmpelse kritiserer Sundhedsstyrelsen for at overse immunterapi i den kommende kræftplan IV.
Skriv en kommentarLæger kritiserer styrelse for at overse immunterapi Flere af landets førende kræftlæger og Kræftens Bekæmpelse kritiserer Sundhedsstyrelsen for at overse immunterapi i den kommende kræftplan IV
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
Statsrevisorer kommer med næsthårdeste kritik af manglende overholdelse af kræftventetider Statsrevisorerne kritiserer i skarpe vendinger, at regionerne og Indenrigs- og Sundhedsministeriet ikke har sikret, at alle kræftpatienter starter i behandling i overensstemmelse med reglerne om maksimale ventetider.
Skriv en kommentar
Formand for lungescreeningsgruppe: Udfordringen bliver at nå ud til de rigtige borgere Skal vi i fremtiden screene borgere for lungekræft i Danmark, er det nødvendigt, at pilotprojektet i Region Syddanmark kaster de rigtige data og erfaringer af sig, vurderer Zaigham Saghir, formand for DLCG’s screeningsgruppe. Selv går hans bekymring på, om nok borgere i risikogruppen vil tage imod tilbuddet om screening.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland: Pilotprojekt for screening for lungekræft bør bo i Randers Region Midtjylland mener, at et pilotprojekt for et screeningsprogram for lungekræft skal have en plads på Regionshospitalet Randers. Det mener regionen, da de i forvejen har en særlig organisering af kræftscreening med Randers i centrum.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse sender ti anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen Der er behov for bedre sammenhæng mellem de forskellige sektorer, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. Derfor har foreningen offentliggjort 10 anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen.
Skriv en kommentar
Formand for screeningsgruppe: Screening for lungecancer vil være en vigtig investering i tidlig diagnostik Formanden for Dansk Lunge Cancer Gruppes screeningsgruppe Zaigham Saghir glæder sig over regeringens plan om et pilotstudie, som kan bane vejen for et nationalt screeningsprogram for lungekræft. Han foreslår, at studiet gennemføres i Region Sjælland, hvor den forventede gevinst vil være størst.
Skriv en kommentar