Så er den gal igen! Endnu en gang hører man om læger, der har behandlet patienter i strid med normal faglig standard. I den seneste tid har vi bl.a. fået et indblik i straffesagen mod en plastikkirurg, hvor anklagerne er særdeles alvorlige og omfatter behandling inden for en kort periode af en lang række patienter. I sidste uge var turen kommet til en psykiater, som inden for kort tid har fået kritik i ikke mindre end 11 sager ved Patientombuddet....

Sundhedens breaking news: Når hokus pokus møder virkeligheden
Skriv en kommentar
Wegovy har for alvor åbnet prioriteringsdebatten Det store problem er, at Wegovy rent faktisk virker, at der potentielt er virkelig mange medborgere, der vil have gavn af behandlingen, og at den er dyr.
Skriv en kommentar
Hvem vejleder mig i brugen af wearables? STIKPILLEN: Hvordan vurderer sundhedspersonalet anvendeligheden af wearables i forhold til diagnosticering? Hvem vejleder os? Lægemiddelstyrelsen? Faglige selskaber? Apple? Brugerratings på power.com? Diverse Facebookgrupper?, skriver Andreas Pihl.
5 kommentarer
Jonatan Schloss: Hvad i alverden skal de 5.000 praktiserende læger egentligt lave? I 2035 står vi med 5.000 praktiserende læger i Danmark. Hvis ikke vi som samfund beslutter os, så bliver de mange flere læger soldet op på bedre service til de stærkeste og raskeste patienter og ikke på mere sundhed til syge og svage, skriver Jonatan Schloss.
6 kommentarer
Overvægt, luftforurening m.m.: Mange løsninger ligger uden for sundhedsvæsenet STIKPILLE: Mange af løsningerne på de problemer, der gør livet besværligt og fører til sygdom, ligger uden for sundhedsvæsenet, skriver Torben Mogensen.
Skriv en kommentar
Klinisk anvendelse af AI kan være en gevinst for både patienter og læger STIKPILLEN: Kunstig intelligens og chatbots kan hjælpe læger med papirarbejdet og frigøre mere tid til patienterne. Derudover inviterer AI-teknologien til, at praktiserende læger samarbejder mere med patienterne omkring diagnoser.
Skriv en kommentar
Vi skal op fra hullet – men hvordan? STIKPILLEN: De ansatte skal have ret til at ytre sig kritisk. Manglende ytringsfrihed er skadeligt. Og uklarheden om rammer og opgaver er et stort problem. Mange mener, at rammerne for sygehusene skal øges. Men behovet for ressourcer er størst uden for sygehusene, skriver Torben Mogensen.
Skriv en kommentar
Mens vi venter – Tja, på hvad? Mange politikeres svar i debatten om sygehusvæsenet er: Der kommer en god løsning i – tja hvornår. Vi har fået en akutpakke, som ikke mange tror vil indebære betydende forbedringer. Pakken vil næppe støve mange, specielt sygeplejersker, frem fra mørket. Hvad venter vi så på? De fleste vil nok svare strukturkommissionen. Men den vil helt sikkert ikke komme med løsninger på den korte bane. Tværtimod vil rigtig meget gå på hold.
Skriv en kommentar
Ak – de ventetider Man kan ikke holde fast i at have monopol på en behandling, hvis ventetiderne er groteske. Man kan ikke forsvare over for befolkningen, at man ikke flytter behandlingen. Også selvom det bliver til et privathospital. Hvordan Sundhedsstyrelsen kan se på de groteske ventetider på højt specialiserede behandlinger uden at handle, er endnu en af livets mange gåder, skriver Torben Mogensen..
Skriv en kommentar
Doktor, mit ur siger, at jeg har atrieflimren
Skriv en kommentar
Aldrig har så mange lavet så lidt … Aldrig har så mange lavet så lidt og følt sig så pressede. Det er jo en totalt forvrøvlet sætning, som ovenikøbet er respektløs over for de hårdtarbejdende læger, sygeplejersker og andet sundhedsfagligt personale på sygehusene. Hvad gemmer der sig nedenunder paradokset mellem tallene og oplevelserne? For at være helt ærlig: Jeg kender ikke svaret. Men jeg synes, at vi skal undersøge paradokset og finde svaret, skriver Jonatan Schloss.
1 kommentar