De europæiske lægemiddelmyndigheder EMA vil hjælpe lægemiddelindustrien i gang med at udvikle nye antibiotika til at behandle infektioner. I en ny vejledning giver EMA en række anbefalinger til, hvordan firmaerne kan fremskynde lægemiddeludviklingen – og dermed løse de stigende problemer læger oplever med patienter, der er resistente overfor de eksisterende antibiotika. Vejledningen fokuserer på industriens brug af henholdsvis farmakokinetiske og farmakodynamiske analyser. Førstnævnte kan vise og forudsige, hvordan kroppen absorberer et lægemiddel, og hvordan det fordeler sig i organerne og udskilles fra kroppen. De...

SSI-forsker om antibiotika-rapport: »Forbruget af kombinationspenicillinerne er steget drastisk« Hospitalerne bruger mere og mere antibiotika, mens forbruget er dalende i almen praksis. Det viser en ny rapport fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstitut. Den viser, at der er behov for at begrænse forbruget af kombinationspenicillin, lyder det fra en af forskerne bag.
1 kommentar
Nordsjællands Hospital sætter fokus på rationelt brug af antibiotika På Nordsjællands Hospital har de sat gang i et projekt for at bruge mindre bredspektret antibiotika. Det er nødvendigt i en verden, hvor antibiotikaresistensen kun går op, lyder det fra afdelingslæge bag.
Skriv en kommentar
Antibiotika øger risikoen for kroniske tarmsygdomme – særligt efter 40-årsalderen Jo mere kroppen udsættes for antibiotika, des mere stiger risikoen for udvikling af inflammatoriske tarmsygdomme, man aldrig kommer af med igen, viser nyt studie.
1 kommentar
Lægemiddel trukket tilbage – ni smittet med multiresistente bakterier Lægemiddelstyrelsen trækker lægemidlet Dicillin tilbage og beder folk om at ombytte medicinen.
Skriv en kommentar
Intervention reducerer markant forbruget af antibiotika på plejehjem Ny dansk forskning viser, at der er et stort potentiale for at reducere forbruget af antibiotika til ældre på plejehjem. Ældre får formentlig lidt for ofte en diagnose med en urinvejsinfektion, selvom der ikke er noget at behandle, viser forskningen.
Skriv en kommentar
Professor: Nationale antibiotikamål er stort set nået – lad os opstille nogle nye I 2017 udstak Sundheds- og Ældreministeriet en national handlingsplan for antibiotika til mennesker. Planen har ifølge professor og overlæge Niels Frimodt-Møller fra Rigshospitalet været en succes, og derfor ønsker han nye nationale mål.
Skriv en kommentarLøhde lover national handlingsplan for brug af antibiotika Sundhedsminister vil i 2017 fremsætte handlingsplan for at nedsætte forbruget af antibiotika.
Skriv en kommentarLægeforeningen vil have national plan for brug af antibiotika Antibiotikaforbruget falder ikke, og der bruges mere af den type antibiotika, som har størst risiko for at udvikle resistens. Det får Lægeforeningen til at efterlyse en ny national handlingsplan for brugen af antibiotika
Skriv en kommentarApotek viser vejen i kampen mod antibiotikaresistens I håbet om at bekæmpe antibiotikaresistens har Stege Apotek på et år reduceret udleveringerne af antibiotikapræparatet azithromycin med 70 pct.
Skriv en kommentarSundhedsmyndigheder ser stort på overdødelighed ved clarithromycin Danske forskere har i årevis forgæves forsøgt at få nationale og internationale sundhedsmyndigheder til at advare om en overdødelighed ved brug af antibiotikummet clarithromycin. Seneste danske studie finder en overdødelighed på 21 pct.
Skriv en kommentarForekomst af multiresistente bakterier seksdoblet på to år Selvom praktiserende læger udskriver mindre antibiotika, var der i 2014 en stor stigning i antallet af infektioner med multiresistente bakterier på danske hospitaler
Skriv en kommentar