Disse hospitaler vil blive ramt af lockout

Disse hospitaler vil blive ramt af lockout 17 hospitaler risikerer at blive omfattet af lockout, viser varsel fra Danske Regioner.

Op mod 80.000 regionsansatte på hospitaler, sygehuse og regionsgårde vil blive berørt af strejke og lockout. Det fremgår af en pressemeddelelse, hvor Danske Regioner har sat navn på de hospitaler og sygehuse, der vil blive ramt af lockout og strejke.

Regionernes lockout-varsel specificerer, at psykiatrien, abortsamrådssekretariaterne, akutlægebilerne og udgående palliative teams ikke vil være omfattet af lockout. Ligeledes vil livsvigtige operationer og andet akut som fødsler og kræftbehandling stadig blive udført.

Anders Kühnau (S), formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn og regionernes chefforhandler forklarer, at regionerne vil arbejde hårdt på at nå en løsning, og han håber ikke, at forhandlingerne ender med strejker og lockout, for det er hverken borgere, patienter, medarbejdere eller arbejdsgivere tjent med.

»Men som arbejdsgiver kan vi altså ikke sidde med hænderne i skødet, når de faglige organisationer reelt lammer hospitalsdriften. De 10-15 pct., som organisationerne meget målrettet har udpeget til strejke, er uundværlige for resten af hospitalsdriften. Hvis man ikke kan tage et røntgenbillede, bruge rent udstyr, lægge bedøvelse eller transportere patienterne, bliver hospitalet jo sat ud af kraft,« siger han.

Dette vil derfor betyde, at medarbejdere på en stribe hospitaler og sygehuse i alle fem regioner vil derfor blive berørt af en potentiel lockout, det potentielt vil træde i kraft 10. april.

Voldsom optrapning

Yngre Læger og Overlægeforeningen mener, at Danske Regioner sætter gang i en voldsom optrapning af konflikten, når der bliver udsendt lockoutvarsler, inden der er blevet forhandlet nødberedskabsaftaler på plads. Det skriver de to foreninger i en pressemeddelelse.

»Man fristes til at spørge, om der er en voksen til stede. Jeg undrer mig over, at regionerne siger, at der er patientgrupper, der ikke vil blive berørt at lockoutvarslerne. Men reelt har regionerne jo ikke forhandlet et nødberedskab på plads. End ikke en rammeaftale om nødberedskabet er på plads,« siger Lisbeth Lintz, formand for Overlægeforeningen.

»Det virker ikke gennemtænkt, når regionerne først sender lockoutvarsler til stribevis af enheder på hospitalerne for så bagefter at sige, at de garanterer de får nogle af dem tilbage i et nødberedskab. Hvorfor så overhovedet sende lockoutvarsler i så massivt et omfang, som vi ser her – det virker arrogant over for patienterne,« siger Camilla Rathcke, formand for Yngre Læger.

Skriv kommentar