Diabetesforsker ny mand i spidsen for Diabetesforeningen

Diabetesforsker ny mand i spidsen for Diabetesforeningen Professor og tidligere praktiserende læge Torsten Lauritzen afløser Truels Schultz som formand for Diabetesforeningen. Det står klart efter et tæt kampvalg på weekendens repræsentantskabsmøde.

Efter otte år som formand for Diabetesforeningens 92.000 medlemmer måtte Truels Schultz nødtvungent overlade tøjlerne til Torsten Lauritzen i weekenden efter et såkaldt kampvalg.

Det skete med 48 stemmer mod Truels Schultzs 43 stemmer.

Torsten Lauritzen har ikke ønsket at stille op til interview før, han er mødtes med resten af hovedbestyrelsen, men giver i en udsendt pressemeddelelse de første hint af den fremadrettede kurs i foreningen.

»I det diabetesfaglige arbejde skal vi i Diabetesforeningen benytte os meget mere end hidtil af den kompetente og brede viden, som findes blandt medlemmerne af det faglige ekspertråd Diabetesrådet nedsat af Diabetesforeningen,« udtaler 68-årige Torsten Lauritzen.

Han omtaler samtidig det seneste år som et, der har budt på »store forandringer« for Diabetesforeningen.

»Diabetesforeningen har i det seneste år været igennem store forandringer. Nu ser vi fremad. Vi står i dag på et stærkt fundament, som vi bygger videre på. I Hovedbestyrelsen vil der fremover også sidde en medarbejderrepræsentant – en nyskabelse, jeg er meget tilfreds med.«

Bekendt med arbejdsgangene

Torsten Lauritzen er professor, dr. med. og var indtil fore fire år siden praktiserende læge i Ebeltoft. Han er 68 år og har en omfattende forskerkarriere bag sig indenfor netop diabetes og fungerer fortsat som professor to dage om ugen på Aarhus Universitet.

Arbejdsgangene i diabetesforeningen er desuden ikke fremmede for Torsten Lauritzen, der tidligere har siddet to år på posten som lægefaglig chefrådgiver i foreningen.

En post han måtte opgive grundet helbredsproblemer, fortalte han dengang til Dagens Medicin.

»Helbredsmæssigt har jeg haft en sommer, som har gjort mig opmærksom på, at jeg er ældre, end jeg troede, at jeg var,« sagde den dengang 66-årige Torsten Lauritzen og uddybede, at han problemer med sin ryg og andre ting, som han skulle opereres for.

Ny næstformand i Diabetesforeningen

Repræsentantskabsmødet bragte også en ny næstformand til hovedbestyrelsen med sig.  

Det blev Thomas Elgaard Larsen, der i forvejen er medlem af hovedbestyrelsen, med 60 stemmer overfor modkandidaten, Pia Bruun Madsen, der fik 29 stemmer.

Læs også:

Erfaren diabetesforsker vil være formand for Diabetesforeningen

Lauritzen: Jeg bliver nødt til at tænke på mit helbred

Skriv kommentar