Datatilsynet kritiserer to sundhedsmyndigheder for at bryde persondataloven Ældre- og Sundhedsministeriet samt Sundhedsdatastyrelsen er blandt de syv statslige myndigheder, som Datatilsynet efter stikprøver revser for at bryde persondataloven.

Meget kritisabelt. Sådan lyder Datatilsynets dom over, at syv ud af de i alt otte statslige myndigheder, som Datatilsynet havde udvalgt til tilsyn sidste år, ikke levede op til persondataloven. Det skriver tilsynet på sin hjemmeside. Blandt de syv myndigheder er Ældre- og Sundhedsministeriet og Sundhedsdatastyrelsen. Kritikken falder efter, at de to myndigheder efter anmodning fra Datatilsynet i efteråret 2016 udfyldte en række oplysningsskemaer og indsendte dem til tilsynet sammen med en bunke yderligere materiale. Ud fra besvarelserne har Datatilsynet konkluderet, at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind