Datalog: DAMD-data kan nemt genskabes Der hersker stor uenighed om, hvorvidt DAK-E fortsat har mulighed for at genskabe de ulovligt indsamlede data, som er blevet slettet fra DAMD. Datalog siger, at det kan lade sig gøre, og betegner sagen som en bombe.

Der eksisterer divergerende opfattelser af, hvorvidt de ulovligt indsamlede data fra Dansk AlmenMedicinsk Database, DAMD, er endeligt slettede eller ej. Hos DAK-E, De praktiserende lægers og regionernes fælles enhed for kvalitetsudvikling og hos den dataansvarlige myndighed Region Syddanmark betragter man sletningen af data som gennemført, men den opfattelse deler praktiserende læge og medlem af bestyrelsen i Patientdataforeningen, Thomas Birk Kristiansen, ikke. »Vi har ikke adgang til at kunne slette eller kopiere data fra de praktiserende lægers servere,« siger Janus Laust...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind