Særlige kommunale sygeafdelinger kan udvikle sig til andenrangsbehandling i sundhedsvæsnet. Det frygter Danske Regioner og Lægeforeningen ifølge Altinget.dk. Rundt om i landet er kommunerne i færd med at oprette plejeenheder, der kaldes akutsenge, akutstuer eller tryghedshoteller. Her skal svækkede borgere kunne blive passet af sygeplejersker og sosu-assistenter. Borgerne vil også kunne modtage behandling for blandt andet lungebetændelse, blærebetændelse og dehydrering efter anvisning fra vagtlæger, patienternes praktiserende læger eller sygehuset. »Vi vil kraftigt advare mod, at kommuner etablerer parallelle behandlingstilbud, som betyder, at...
Sundhedsvæsenet skal spille bedre sammen Regionerne vil gøre sundhedsvæsenet mere sammenhængende. Sammen med kommunerne og blandt andet praktiserende læger skal der skabes bedre overgange mellem en patients tur fra sygehuset til behandling og pleje i hjemmet.
Skriv en kommentar65 politikere mødes til sundhedstopmøde Regioner og kommuner sætter et døgn af til at gøre samarbejdet mere effektivt.
Skriv en kommentar
Per Okkels bliver ambassadør for sundhedsrådene Tidligere departementschef Per Okkels er ny ambassadør for de kommende sundhedsråd. Han kommer også til at stå til rådighed for indsigelser fra kommunerne og regionerne i rollen som opmand.
Skriv en kommentar
Eksperter: Politikere fik fingeret forklaring på møder, hvor millioner til psykiatrien blev trukket tilbage Da politikerne i Region Hovedstaden i 2023 stemte for at omfordele 17 mio. kr. øremærket til nyansættelser i psykiatrien til i stedet at dække huller i budgettet, holdt administrationen sig ikke til sandheden. To regionspolitikere kan stadig ikke finde hoved og hale i administrationens forklaringer, mens to eksperter i offentlig forvaltning mener, at administrationen bevidst har ført politikerne bag lyset.
Skriv en kommentar
Utilsigtede hændelser bliver en del af Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut Sundhedsvæsenets kvalitetsinstitut får ansvaret for driften af Dansk Patientsikkerhedsdatabase, som samler rapporteringer om utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
Tiden som ung læge på Bornholm og i Holbæk har formet hendes politiske budskaber Wendy Sophie Schou har lagt en plan for sit forpersonskab for Yngre Læger. Politisk og personligt er hun rundet af sine egne erfaringer fra sygehuse på Bornholm og i Holbæk, og som forperson vil hun skabe lige adgang til læger og insistere på et mindstemål af fleksibilitet for sine medlemmer.
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
Camilla Rathcke advarer mod at skabe konflikt mellem regioner Regeringens forslag om at samle Region Sjælland og Region Hovedstaden under én region er på tide og kan løse problemer med lægedækningen, vurderer Lægeforeningens formand.
1 kommentar
Nye sundhedsråd er nøglebrik i sundhedsreform Med 17 nye sundhedsråd vil regeringen skabe bedre sammenhæng for patienterne. Rådene får ros med på vejen, selvom flere påpeger, at der skal mere til end bare penge, for at de bliver den muskel, regeringen håber på.
Skriv en kommentar
Sophie Løhde: »Vi skal forandre for at forbedre« Onsdag formiddag fremlagde regeringen deres udspil til, hvordan fremtidens sundhedsvæsen skal se ud. Bl.a. lægedækningen og sundhedsvæsenets organisering var under behandling, da der var indkaldt til pressemøde i Spejlsalen.
1 kommentar
Reaktioner på regeringens bud på en sundhedsreform Regeringen har i dag præsenteret sit bud på en sundhedsreform, som både har vakt optimisme og bekymringer. Udspillet er faldet i god jord hos regionerne, men skaber ligeledes bekymringer hos Kommunernes Landsforening (KL). Samtidig er Dansk Sygeplejeråd i tvivl om, hvad sammenlægningen af Region Sjælland og Region H kommer til at betyde for sygeplejersker. Læs reaktionerne på regeringens bud på en sundhedsreform her.
Skriv en kommentar