Sundhedspersonale overalt i den regionale og kommunale sundhedssektor stod i første række for at blive smittet, da coronavirus gjorde sit indtog i 2020. Nu viser en detaljeret kortlægning af arbejdsrelateret COVID-19 i hele den danske arbejdsstyrke, at ikke kun sundhedspersonale, men også ansatte inden for en lang række andre erhverv var mere udsat for smitte end den øvrige befolkning. En forskergruppe fra Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har stået i spidsen for undersøgelsen. Den omfatter 2,4...

Lægeformand bekymret over vaccinetilvalgsordning Bekendtgørelse om tilvalg af vacciner giver usikkerhed om lægers retssikkerhed, hvis de ordinerer en vaccine fra AstraZeneca eller Johnson & Johnson, og borgeren efterfølgende får alvorlige bivirkninger, mener Lægeforeningens formand Camilla Noelle Rathcke.
Skriv en kommentar
Antallet af lungefunktionsundersøgelser i almen praksis er fortsat i bund Et år inde i coronapandemien er antallet af lungefunktionsundersøgelser i almen praksis fortsat reduceret til en tredjedel. Det får flere aktører til at efterlyse handling. Et højere antal undersøgelser er ikke et mål i sig selv, lyder svaret fra Dansk Selskab for Almen Medicin.
Skriv en kommentarForskere: Flere og flere tegn på at COVID-19 kan lede til diabetes Forskere og flere end 350 læger mistænker COVID-19 for at være skyld i udvikling af diabetes – både type 1 og type 2.
Skriv en kommentar
SSI-studie: COVID-19-smitte fører ikke til flere alvorlige infektionssygdomme En ny stor registerundersøgelse fra Statens Serum Institut viser, at der ikke var flere voksne, som blev indlagt med alvorlige infektionssygdomme, efter de havde været smittet med COVID-19.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen stopper med at anbefale Lagevrio til COVID-19 Lagevrio, der bliver brugt til at behandle COVID-19, har ikke den forventede effekt, konkluderer Det Europæiske Lægemiddelagentur. Derfor anbefaler agenturet, at lægemidlet ikke bliver godkendt.
Skriv en kommentar
SSI-ekspert er usikker på hård influenzasæson: »Det afhænger af mange faktorer« Flere har peget på, at den kommende influenzasæson bliver hård, men det findes der intet belæg for, og det kan lige så godt være, at den bliver mild, siger afdelingslæge og leder af influenzateamet ved SSI, Lasse Vestergaard.
Skriv en kommentar
Læger begræder beslutning om at skrotte populær telefonordning COVID-19-pandemien har haft stor indflydelse på mange arbejdspladser det seneste år. I almen praksis har en særaftale om telefonkonsultationer formentlig bragt den største forandring med sig med 100.000 ugentlige konsultationer over telefonen i snit. Aftalen ophørte 1. juni.
4 kommentarer
Formand for akutlæger: Tilvalgsordning for skrottede vacciner vil stjæle tid fra akutte patienter Opgaven med at undersøge mulige bivirkninger hos borgere, der takker ja til en vaccine under den frivillige tilvalgsordning, vil ende hos landets akutmodtagelser, der i forvejen arbejder tæt på fuld kapacitet. Det risikerer at ramme de akutte patienter, vurderer formand for Dansk Selskab for Akutmedicin, der helst havde set opgaven lagt ud i særlige klinikker til accelereret udredning.
Skriv en kommentarGravide kvinder klarede sig godt psykisk under første nedlukning Pandemiens første måneder gav ingen øget forekomst af hverken angst- eller depressionssymptomer blandt danske gravide kvinder. Det viser en ny undersøgelse fra Forskningsenheden for Almen Praksis på Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
»Vi forventer, at patienterne reagerer på vaccinen« På Hudafdeling 1 og Allergicentret på Odense Universitetshospital har COVID-19 betydet, at hovedparten af medarbejderne arbejder med diagnostik og behandling af patienter, som har stor risiko for forskellige former for allergiske reaktioner på COVID-19-vacciner. En opgave, som udover travlhed medfører ugentlige revisioner af guidelines på grund af stadig mere ny viden.
Skriv en kommentar
Det nye allergiske forår – kommer den politiske forpligtelse? Corona har taget pusten fra sundhedsvæsenets indsats på astma- og allergiområdet. Det er derfor tid til forpligtende politisk handling, der vil lette de samfundsøkonomiske konsekvenser og forbedre livskvaliteten for landets 1,5 millioner borgere med overfølsomhedssygdomme, skriver Anne Holm Hansen.
Skriv en kommentar