Cirkulerende tumorceller sladrer om skjulte metastaser Biotek-virksomheden Cytotrack præsenterer en ny, teknologi til identificering af cirkulerende tumorceller, der afslører, hvad der sker inde i metastaserne. Det baner vej for ny forskning samt målrettet behandling af patienter med tilbagefald. 

Kræftbehandling skal ikke enøjet fokusere på at bekæmpe de kræftceller, der findes i den primære tumor. Den behøver i høj grad være målrettet mod metastaserne, der typisk rummer flere typer af kræftceller, som kan række ud over, hvad der findes i den primære knude. Det indikerer ny, banebrydende teknologi, der er udviklet af firmaet Cytotrack, som netop er blevet præsenteret af klinisk direktør, kemiingeniør og ph.d. Henrik Stender på den aktuelle europæiske kræftkongres, ECCO, i Wien. Det konkrete udgangspunkt er...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind