Genmutationen KRAS, der er udtrykt i nogle typer tumor-DNA, kan med stor sikkerhed fungere som prognostisk biomarkør for patienter med kræft i bugspytkirtlen. Sådan lød hovedkonklusionen, da forskerne bag det danske BIOPAC-studie fremlagde deres data på den amerikanske kræftkongres ASCO i januar og juni i år. Forskerne har siden analyseret flere data, som alle verificerer de første resultater. Disse udvidede data blev præsenteret mandag eftermiddag på ECC/ESMO. »Den poster, vi præsenterer på ECC/ESMO i år, er udvidet med flere...

Behandling med tre stoffer samtidig mindsker risikoen for opkast En understøttende behandling med tre kvalmestillende stoffer samtidig mindsker risiko for opkast og kvalme hos kvinder med livmoderhalskræft. Det viser et omfattende multinationalt fase 3-studie præsenteret af en dansk ph.d.-studerende.
Skriv en kommentar
Udvalgte prostatapatienter kan gå ned i kemodosis Et nyt studie fra Center for Cancer- og Immunterapi på Herlev Hospital viser, at en reduceret dosis kemoterapi ikke påvirker overlevelsen blandt patienter med prostatakræft, og udvalgte patienter kan derfor med fordel gå ned i dosis.
Skriv en kommentar
Dansk databasestudie afliver myte om brystkræft Det har længe været antaget, at en vaginal østrogenbehandling øger risikoen for genkomst af sygdom hos kvinder, der har været i behandling for brystkræft. Et omfattende dansk databasestudie, præsenteret på ECC, afkræfter denne antagelse.
Skriv en kommentar
Forstadier til brystkræft opfattes som kræft Kvinder, der får stillet diagnosen ‘forstadier til brystkræft’, får samme slags operation som dem, der har brystkræft, og opfatter derfor også deres sygdom som cancer. Det viser et dansk pilotprojekt, som blev præsenteret på ECCO-kongressen.
Skriv en kommentar
Forstadier til brystkræft giver størst risiko for genoperation Risikoen for genoperation ved en nåleguidet brystbevarende operation er størst for de kvinder, der kun har forstadier til brystkræft. Det har den danske ph.d.-studerende Linnea Langhans belyst i et projekt.
Skriv en kommentar
Flydende biopsier kan afsløre den usynlige kræft Vævsbiopsiernes dage er muligvis talte efter at forskere har haft held med at udvikle en ny teknologi til at spore og følge kræft ud fra specifikke biomarkører i blodbanen.
Skriv en kommentar
Behandling af metastatisk testikelkræft øger risiko for ny primær cancer Professor Gedske Daugaards ph.d.-gruppe ved Rigshospitalet har i dag belyst senfølgerne af operation og behandling af metastaserende testikelkræft. Professoren vil kæmpe for at udbrede dansk strategi i behandling af tidlige stadier.
Skriv en kommentar
Strålebehandling kan kurere patienter med rektalcancer En stor del af alle patienter med kræft i endetarmen kan kureres ved stråleterapi i kombination med kemoterapi og dermed slippe for operation og stomi.
Skriv en kommentar
Optimal adgang til stråleterapi kan give 27 mio års ekstra overlevelse I fattige lande har kræftpatienter slet ikke adgang til strålebehandling og i de rige lande udnytter man ikke kapaciteten godt nok. Det var budskabet, da Union of International Cancer Control gjorde status på strålebehandling.
Skriv en kommentar
Lovende behandlingsalternativ mod fremskreden tarmkræft Danske patienter med fremskreden tarmkræft mangler behandlingsmuligheder. Ny dansk forskning viser, at to kemomidler, der ellers bruges til at behandle neuroendokrine tumorer, tilsyneladende kan fungere som standard tredjelinjebehandling.
Skriv en kommentar
Klar til nye behandlingsprincipper for prostatakræft Opdaterede data bekræfter, at kombinationen af kemoterapi og hormonbehandling kan forlænge levetiden for patienter med prostatakræft. Resultaterne står til at ændre standardbehandlingen.
Skriv en kommentar