Tidligere PLO-formand har ikke opgivet sin kamp mod de såkaldte 'stråmandsklinikker'. I et åbent brev opfordrer han Folketingets Sundhedsudvalg til at arbejde for at ændre loven, så det ikke er muligt for læger at eje flere ydernumre.Foto: @StineChristiansen.

Christian Freitag: ‘Stråmandsklinikker’ kan kun stoppes ved lov Tidligere PLO-formand Christian Freitag skriver i et åbent brev til Folketingets Sundhedsudvalg, at det kræver en ændring af sundhedsloven, hvis udviklingen med flere 'stråmandsklinikker' skal stoppes. Hvis ikke det sker, undermineres ideen om 'egen læge'. Læs det åbne brev her.

I forbindelse med et lovindgreb i 2013 gjorde man det muligt for alle praktiserende læger at eje op til seks forskellige lægeklinikker overalt i Danmark. Det var ikke noget, vi læger havde bedt om – tværtimod, talte vi stærkt imod det. Vi mener, at det har en værdi i sig selv, at den eller de praktiserende læger, der ejer en given klinik, også påtager sig ansvaret og har deres dagligdag sammen med personalet og patienterne. Ikke desto mindre blev loven...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement