Kirurgi Dagkirurgi bør være standard for de fleste kirurgiske procedurer (undtagen komplekse procedurer). Variationer i brugen af dagkirurgi for specifikke operationer bør monitoreres, og denne information skal være tilgængelig for patienterne. Patienterne behøver ikke at blive indkaldt til hospitalet dagen før operationen, hvis de allerede har fået tilstrækkelig præoperativ vurdering og forberedelse. De fleste patienter har ikke behov for rutinemæssige præoperative undersøgelser før mindre kirurgiske indgreb. Nationale retningslinjer bør være afgørende for, om patienter har brug for præoperative undersøgelser. Alle...

Molbohistorie om en sygeseng Sengene på det nye psykiatrisygehus i Slagelse har været billige at udvikle, men så er det positive vist også sagt. Personalet får dårlige rygge og kommer til skade på dem, og det samme gør patienterne.
1 kommentarSe listen: Her er eksperternes bud på 22 overflødige behandlinger og undersøgelser Læger og eksperter kommer her med 22 bud på behandlinger og undersøgelser, som bør skrottes – eller i hvert fald tages op til revision. Listen er ikke videnskabelig, opfat den som et oplæg til debat.
7 kommentarer
»Det giver ikke mening at tale om en enkelt genindlæggelse« På baggrund af et omfattende registerstudie har et nyt ph.d.-projekt identificeret de faktorer, der er skyld i flest genindlæggelser. Men studiets vigtigste konklusion er faktisk, at sundhedsvæsenets opfattelse af genindlæggelser er alt for simplificeret.
1 kommentar
Eksperter: Fjern 22 overflødige behandlinger og undersøgelser Der kan snildt ryddes op i mange af sundhedsvæsnets rutiner, mener en række eksperter. Vi har samlet de første 22 eksempler og indbyder dig til at komme med flere.
2 kommentarer
Sundhedsplatformen har fejlindberettet en halv mia. DRG-kr. Herlev og Gentofte Hospital mangler indberetning for en halv mia. DRG-kroner pga. kodefejl i Sundhedsplatformen. Problemerne skyldes, at lægerne har fået pålagt lægesekretærernes opgave med at oversætte lægefaglige vurderinger til koder.
4 kommentarer
Læger vil have forsøg med generisk ordination Risikoen for medicineringsfejl vil falde, hvis lægen kan skrive indholdsstof i stedet for handelsnavnet på recepten, lyder nyt forslag. Lægemiddelindustriforeningen er ikke begejstret.
4 kommentarer
Plejehjem stadig udfordret af medicinhåndtering: »Vi bliver ikke bedre af at blive tjekket i hoved og røv« Mange plejehjem har problemer med patientsikkerheden, viser en ny rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det største problem er håndtering og opbevaring af medicin, hvor næsten 60 pct. af plejehjemmene ikke lever op til standarden. Men STPS leder efter fejl og mangler forståelse for kommunernes hverdag, mener Torben Hollmann, centerchef for sundhed og ældre i Næstved Kommune.
1 kommentar
Ny handlingsplan for AMR: Fyldt med gode takter, men forskningen mangler Den nationale handlingsplan for antimikrobiel resistens indeholder masser af gode initiativer. Dog glimrer det manglende budget til forskning og udvikling af ny antibiotika ved sit fravær, lyder vurderingen fra Lars Østergaard, professor i infektionsmedicin.
Skriv en kommentar
Nyt Hospital Nordsjælland sprænger igen budgettet og udskyder samtidig åbningen Selvom det oprindeligt var planen, at det nye supersygehus Nyt Hospital Nordsjælland skulle åbne ved årsskiftet 2027, står det nu klart, at åbningen udskydes yderligere med et halvt år. Dertil forventes budgettet også at skride med op til 1 mia. kr.
Skriv en kommentar
Fem akutmodtagelser føler behov for sikkerhedsassistenter 5 ud af 17 cheflæger på landets akutmodtagelser kunne godt bruge hjælp fra sikkerhedsassistenter i forsøget på at forbedre sundhedspersonalets sikkerhed. »Det ville være rart at have specifikt personale til at gribe ind i de kritiske situationer,« siger Toke Kirchberg Nilsson, akutchef på Thisted Sygehus.
Skriv en kommentar
Nyt professorat skal styrke behandlingstilbud til transkønnede Dorte Glintborg er udnævnt til klinisk professor kønshormonbehandling til transkønnede personer ved OUH og SDU.
Skriv en kommentar