Kirurgi Dagkirurgi bør være standard for de fleste kirurgiske procedurer (undtagen komplekse procedurer). Variationer i brugen af dagkirurgi for specifikke operationer bør monitoreres, og denne information skal være tilgængelig for patienterne. Patienterne behøver ikke at blive indkaldt til hospitalet dagen før operationen, hvis de allerede har fået tilstrækkelig præoperativ vurdering og forberedelse. De fleste patienter har ikke behov for rutinemæssige præoperative undersøgelser før mindre kirurgiske indgreb. Nationale retningslinjer bør være afgørende for, om patienter har brug for præoperative undersøgelser. Alle...

Molbohistorie om en sygeseng Sengene på det nye psykiatrisygehus i Slagelse har været billige at udvikle, men så er det positive vist også sagt. Personalet får dårlige rygge og kommer til skade på dem, og det samme gør patienterne.
1 kommentarSe listen: Her er eksperternes bud på 22 overflødige behandlinger og undersøgelser Læger og eksperter kommer her med 22 bud på behandlinger og undersøgelser, som bør skrottes – eller i hvert fald tages op til revision. Listen er ikke videnskabelig, opfat den som et oplæg til debat.
7 kommentarer
»Det giver ikke mening at tale om en enkelt genindlæggelse« På baggrund af et omfattende registerstudie har et nyt ph.d.-projekt identificeret de faktorer, der er skyld i flest genindlæggelser. Men studiets vigtigste konklusion er faktisk, at sundhedsvæsenets opfattelse af genindlæggelser er alt for simplificeret.
1 kommentar
Eksperter: Fjern 22 overflødige behandlinger og undersøgelser Der kan snildt ryddes op i mange af sundhedsvæsnets rutiner, mener en række eksperter. Vi har samlet de første 22 eksempler og indbyder dig til at komme med flere.
2 kommentarer
Sundhedsplatformen har fejlindberettet en halv mia. DRG-kr. Herlev og Gentofte Hospital mangler indberetning for en halv mia. DRG-kroner pga. kodefejl i Sundhedsplatformen. Problemerne skyldes, at lægerne har fået pålagt lægesekretærernes opgave med at oversætte lægefaglige vurderinger til koder.
4 kommentarer
Læger vil have forsøg med generisk ordination Risikoen for medicineringsfejl vil falde, hvis lægen kan skrive indholdsstof i stedet for handelsnavnet på recepten, lyder nyt forslag. Lægemiddelindustriforeningen er ikke begejstret.
4 kommentarer
Professor i virologi: Forebyggelse af RS-virus bør være en både-og-løsning Pas på med at satse for entydigt alene på vacciner som en national strategi til forebyggelse mod RS-virus, advarer professor Allan Randrup Thomsen, København Universitet.
Skriv en kommentar
Regionsrådsformand: »Ingen skal frygte for livet, når de går på arbejde« Hospitalsansatte i Region Hovedstaden udsættes i stigende grad for vold og trusler fra patienter. Nu lover regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) handling og fremhæver introduktionen af såkaldte sikkerhedsassistenter, som et vigtigt redskab til at styrke trygheden på hospitalsafdelingerne.
Skriv en kommentar
Høj pris står fortsat i vejen for godkendelse af brystkræftlægemiddel Prisen skal længere ned, hvis Trodelvy skal anbefales som standardbehandling til patienter med metastatisk triple-negativ brystkræft, mener Medicinrådet.
Skriv en kommentar
FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar
DSAM bakker op om Lægeforeningen i debatten om aktiv dødshjælp En legalisering af aktiv dødshjælp er ikke løsningen på de etiske dilemmaer ved livets afslutning. Det mener Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), der ligesom Lægeforeningen ikke støtter en legalisering af dødshjælp i Danmark. I stedet opfordrer DSAM til, at de palliative tilbud styrkes.
2 kommentarer