Briter trygler minister om at ophæve patent på dyrt kræftmiddel Mange kvinder bliver ladt i stikken, fordi NICE har afvist lægemidlet Kadcyla til kvinder med brystkræft, mener kræftpatienter, læger og aktivister som forsøger at presse den britiske sundhedsminister til ekstraordinært at tillade kopiprodukter.

En gruppe kræftpatienter, læger og aktivister forsøger at presse den britiske sundhedsminister Jeromy Hunt til at annullere patentet for brystkræftmidlet Kadcyla. Kravet er udløst af, at lægemidlet fra november ikke længere vil være tilgængeligt for nye brystkræftpatienter, efter at det britiske prioriteringsinstitut NICE har droppet produktet, fordi den finder det for dyrt. Også National Health Service har taget produktet af listen over lægemidler, som den såkaldte Cancer Drugs Fund vil punge ud for – en fond, der ellers netop er blevet sat i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind