Frygten for resistente bakterier er stigende og noget, vi hører meget om i disse år. Lungebetændelse er en af de sygdomme, der er storforbrugere af antibiotika, og som skaber resistensen, og det er et felt, hvor Danmark skiller sig ud, i forhold til mange af de lande vi ofte sammenligner os med. Danske retningslinjer på områder tilsiger nemlig, at mild til moderat lungebetændelse bør behandles med smalspektret antibiotika som f.eks. penicillin i stedet for bredspektret antibiotika, som øger risikoen for...

Nyt studie skal afgøre, om samtlige danske gravide skal screenes for diabetes Nyt studie skal undersøge, om WHO’s retningslinjer for screening af graviditetsrelateret diabetes blandt gravide skal indføres i Danmark. Indføres retningslinjerne, kan samtlige gravide fremadrettet screenes for diabetes.
Skriv en kommentar
Kvinder med astma har i højere grad brug for fertilitetsbehandling Ny forskning viser, at kvinder med astma i højere grad har brug for fertilitetsbehandling end kvinder uden astma.
Skriv en kommentar
Unge og midaldrende med luftvejsobstruktion har dårlig prognose Nedsat lungefunktion i forhold til alder, køn og højde kan også være en advarsel om øget risiko for lungebetændelser, hjertesvigt og tidlig død, viser resultater af Herlev-Østerbro-undersøgelsen præsenteret på ERS-kongressen i Paris.
Skriv en kommentar
Høj forekomst af KOL blandt rygere og eksrygere i almen praksis Næsten hver femte af rygere og eks-rygere, der blev undersøgt for KOL i almen praksis, viste sig at have KOL, viser resultater af den hidtil største undersøgelse på området, som er præsenteret på ERS-kongressen i Paris.
Skriv en kommentar
Leddegigt og KOL samtidig øger dødeligheden Patienter som lider af både leddegigt og KOL har markant højere risiko for at dø tidligt, viser et nyt dansk registerstudie. Resultatet peger på, at der er behov for tættere tværfagligt samarbejde mellem reumatologer og lungelæger, lyder det fra forskerne bag.
1 kommentarBehandling med fugtmættet luft kan gavne meget syge KOL-patienter Nyt studie fra Aalborg Universitetshospital viser, at intensiv tilførsel af fugtmættet luft kan give meget syge KOL-patienter en bedre almentilstand og højere livskvalitet.
Skriv en kommentarFire ud af fem danskere med KOL får ikke en diagnose Et nyt stort studie viser, at hele 78 pct. af danskere med KOL ikke får stillet en diagnose. Underdiagnosticering har i årevis kendetegnet KOL-området, og de nye tal understreger for alvor vigtigheden af ikke længere at sidde problemet overhørigt, lyder det fra forskerne.
1 kommentar
God tid forbedrer patientrelationen, men det handler ikke om antallet af minutter Den gode patientrelation i almen praksis handler blandt andet om, at patienten føler, der er god tid. Ny undersøgelse viser, at det ikke nødvendigvis handler om flere minutter, men om følelsen af, at der er tid til at tale om det, patienten har brug for.
Skriv en kommentar
463 praksislæger har givet deres mening til kende om hovedstadens hospitaler: Det er barsk læsning for Nordsjællands Hospital Mere end hver tredje praktiserende læge tilknyttet Nordsjællands Hospital er utilfreds med hospitalets understøttelse af almen praksis, viser en omfattende kortlægning fra Region Hovedstaden. »Det er slet ikke noget, vi kan være tjent med,« lyder det fra hospitalets vicedirektør.
5 kommentarerAlmen praksis deler igen KOL-data Nye data fra almen praksis og færre indlæggelser af patienter med KOL præger seneste årsrapport fra DrKOL.
Skriv en kommentar
Hjemmetræning har positiv effekt for lungepatienter Når personer med lungesygdomme træner i og omkring eget hjem, har det en positiv effekt, viser statusartikel. Reservelæge håber, at hjemmetræning kan være et tilbud til dem, der ikke er interesseret eller er forhindret i at deltage i strukturel rehabilitering.
Skriv en kommentar