Jakob Stokholm

Børns tarmbakterier afslører risiko for astma En umoden sammensætning af bakterier i tarmene hos børn født af mødre med astma øger børnenes risiko fr selv at udvikle astma. Det viser et nyt studie, hvis konklusioner peger på, at astma kan forebygges ved at påvirke bakterierne i tarmen hos små børn.

Sammensætningen af tarmbakterier hos børn i etårsalderen har betydning for, om børnene har øget risiko for at udvikle astma senere i barndommen. Det viser et nyt studie, som forskere fra Dansk BørneAstma Center (COPSAC) ved Herlev og Gentofte Hospital i samarbejde med Næstved Sygehus’ børneafdeling tidligere i år publicerede i det videnskabelige tidsskrift Nature Communications. »Børn, hvis mødre har astma, ser ud til at være i større risiko for selv at udvikle sygdommen, hvis de har en umoden bakteriesammensætning i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind