Foto: Niels-Bjørn Albinus

Betydelig komorbiditet blandt patienter med mastocytose Risikoen for osteoporose, hudkræft og hjertekarsygdomme er signifikant højere blandt personer med mastocytose, viser resultater af dansk kohortestudie, som overlæge Sigurd Broesby-Olsen har præsenteret på EAACI.

HELSINKI (Dagens Medicin) – Patienter med systemisk mastocytose har sammenlignet med den øvrige befolkning en markant forøget risiko for malignt melanom, hjerte-kar-sygdomme og osteoporose. Det viser resultaterne af en dansk kohorteundersøgelse, som overlæge Sigurd Broesby-Olsen fra ORCA (Odense Research Center for Anaphylaxis), Odense Universitetshospital, har præsenteret på EAACI. Undersøgelsen er den første af sin art, og blev sidste år publiceret i American Journal of Hematology, men er ikke tidligere præsenteret på EAACI. I undersøgelsen blev 687 voksne patienter med systemisk...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind