Besøg af pårørende forbydes på svenske hospitaler
Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm fortalte i går til et pressemøde, at han er bekymret for, hvis covid-19 spredte sig for hurtigt til de mest sårbare grupper i vores samfund. Det kunne nemlig sætte kapaciteten i vores sundhedsvæsen under pres. Samme bekymring har de i Region Blekinge i Sverige. Her har man derfor forbudt besøg fra pårørende på Blekinge Hospital samt psykiatri i Blekinge.

Besøg af pårørende forbydes på svenske hospitaler Region Blekinge indførte i går besøgsforbud for pårørende på grund af coronavirussen.

På grund af coronavirussen blev pårørende til patienter i psykiatrien og somatikken fra i går, tirsdag 10. marts kl. 17.00, forbudt at komme på besøg på hospitalerne i Blekinge i Sverige.

»Det betyder, at det ikke er muligt at besøge venner eller familie, der er indlagt på en plejeafdeling på Blekinge Hospital eller inden for psykiatrien i Blekinge,« står der i en pressemeddelse fra Region Blekinge.

Myndighederne i Region Blekinge skriver videre:

»Årsagen til beslutningen er Sundhedsstyrelsens (den svenske, red.) vurdering af risikoen for generel spredning af coronavirus, som meget høj i Sverige. Den højeste risiko for at blive alvorligt syg har ældre og multisyge patienter.«

Region: Kommuner bør følge samme eksempel

Region Blekinge anbefaler også de omkringliggende kommuner at indføre lignende tiltag i ældreplejen.

»Blekinge-regionen vil også anbefale kommuner i Blekinge at vedtage et forbud mod besøg i ældreboliger,« skriver Region Blekinge videre.

Hvis der er »særlige grunde«, kan pårørende – med godkendelse fra hospitalet – få lov til at komme på patient-besøg.

I går oplyste Folkhälsomyndigheten i Sverige, at der er 326 personer smittet med COVID-19. I Danmark er det per i dag den 11. marts 340 smittede, i følge Styrelsen for Patientsikkerhed.

Dagens Medicin har spurgt Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner, hvorfor myndighederne på hospitalerne i Danmark ikke har lavet lignende tiltag.

Vi opdaterer artiklen med deres svar.

Skriv kommentar