Observationelle data understøtter fortsat brug af medicin mod knogleskørhed under COVID-19-pandemien. Faktisk peger data på, at medicinen måske endda kan beskytte en smule mod virus. Det skriver Medscape. Data, der stammer fra et studie med 2012 patienter med knogleskørhed, fibromyalgi eller slidgigt, er for nylig publiceret i Aging af forskere og læger fra Laboratory of Neuropharmacology, Universitat Pompeu Fabra i Barcelona. Studiet viser, at patienter, der tog denosumab, zoledronat eller calcium for deres knogleskørhed, fibromyalgi eller slidgigt, havde tendens til...
Herlev og Gentofte sparer tid ved at finde håndbrud med CT-scanner Nyt studie fra Herlev og Gentofte Hospital viser, at en CT-scanning er lige så god som MR-scanningen til at afklare knoglebrud i hånden. Det er en hurtigere procedure og er dermed til gavn for både patienter og hospital.
Skriv en kommentarNy konsensus ved behandling af osteoporose hos nyre-patienter Patienter med kronisk nyresygdom har forhøjet risiko for at brække knogler på grund af knogleskørhed. Ny europæisk konsensus sætter fokus på diagnose og behandling af denne højrisikogruppe.
Skriv en kommentar
Odense har fået nyt forskningscenter for gigtpatienter med lungesygdom PURE hedder et nyt såkaldt frontlinjecenter i Odense, som har til formål at undersøge, hvordan opsporing, forløb og behandling af patienter med både gigt- og lungesygdomme kan forbedres.
Skriv en kommentar
Kan nye kostråd skabe en generation af skøre knogler? Vi frygter at skabe en ny generation med øget risiko for knogleskørhed, hvis de nye, klimavenlige kostråd tolkes forkert, så kalkbehovet ikke dækkes gennem børn og unges kost.
Skriv en kommentar
Ny målsætning: Nul hoftebrud i Nord Efter at det er lykkedes Region Nordjylland at nedbringe antallet af operationer for hoftebrud væsentligt, er målet nu også så vidt muligt at få has på de sidste. Det er til gengæld også det sværeste.
Skriv en kommentar
Talknusere i Aalborg skal sætte pris på knogleskørhed Et ph.d.-projekt på Aalborg Universitet vil beregne cost-benefit-effekten af en særlig indsats for at forebygge osteoporose. Analysen vil især prøve at måle og indregne kommunernes udgifter.
Skriv en kommentar
Aclasta kan ikke forhindre tab af knoglemineral ved pause fra Prolia Danske læger har undersøgt muligheden for at erstatte behandling med Prolia med Aclasta til patienter med knogleskørhed. Desværre ser det ikke ud til, at Aclasta kan forhindre tab af knoglemineral, når behandlingen erstatter behandling med Prolia, men forsøget har dog alligevel ført til behandlingsændring for nogle patienter på AUH.
Skriv en kommentar
Ulighed i sundhed for osteoporosepatienter skal måske løses regionalt På konferencen Osteoporosedag diskuterede faglige og politiske parter, hvordan indsatsen overfor den store folkesygdom skal gribes an. Længe har ønsket været en national handlingsplan, men nu ser bolden ud til at være havnet hos regionerne.
Skriv en kommentar
Dansk studie slår fast: Hydroxyklorokin i normale doser er hverken godt eller skidt for COVID-19-patienter Der har, især i pandemiens begyndelse, været meget snak om, hvorvidt behandling med malariamidlet hydroxyklorokin er gavnligt eller decideret skadeligt for patienter med COVID-19. Nu slår et dansk studie fast, at midlet er hverken er til gavn eller til skade.
Skriv en kommentar
Dansk professor var med WHO i Wuhan: Vi har varme spor at forfølge Professor Thea Kølsen Fischer har sammen med en række kolleger været i Wuhan for at finde arnestedet for COVID-19. Selvom forskerne endnu ikke kan sige, hvor pandemien startede, er de vendt hjem med flere spor, som skal forfølges i fase to af forskningen.
Skriv en kommentar
Danske intensivafdelinger modstod presset fra COVID-19 Kvaliteten af behandlingen på danske intensivafdelinger har været uforandret høj gennem COVID-19-pandemiens første bølge, viser ny årsrapport fra Dansk Intensiv Database.
Skriv en kommentar