Antallet af infektioner med streptokokker stiger kraftigt
Der blev i november registreret 22 invasive tilfælde af streptokokker, mens der i december blev registreret 68 ifølge tal fra SSI.

Antallet af infektioner med streptokokker stiger kraftigt Der er sket en stor stigning i antallet af infektioner med bakterien streptokokker i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut. Der er samtidig sket i stigning i antallet invasive infektioner, som kan være livstruende.

Der er flere og flere, som får en infektion med den såkaldte gruppe A-streptokokker. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Streptokokker kan forårsage sygdomme som børnesår, mellemørebetændelse, halsbetændelse og skarlagensfeber. Antallet af infektioner er nu på et niveau, som langt overstiger det normale på den her tid af året ifølge SSI. På en måned er der også sket en tredobling af antallet af invasive tilfælde. Det er infektioner, hvor streptokokker har spredt sig og forårsager alvorlige tilstande som...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind