TrygFonden støtter forskning i funktionelle lidelser Læge, projektansvarlig Anna Budtz-Lilly fra Aarhus Universitet har modtaget 968.544 kr. fra TrygFonden til at gennemføre undersøgelser af funktionelle symptomer.

Mange patienter henvender sig i almen praksis med legemlige symptomer, som ikke passer med traditionelt definerede sygdomme. Den form for symptomer betegnes medicinsk som uforklarede eller funktionelle symptomer. Mindst 15 pct. af alle nye henvendelser i almen praksis handler om funktionelle symptomer. De diagnoser, som patienterne får, er ofte mangelfulde og bidrager til fejldiagnosticeringer og unødige undersøgelser og behandlingsforsøg. Forskerne vil derfor beskrive hyppigheden af Bodily Distress Syndrome (BDS) i almen praksis, undersøge prognosen for patienter med BDS over tid samt beskrive...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind