»Internt i faget har det længe været kendt, at karkirurgien i Aarhus har levet i skyggen af hjertelungekirurgien og har været præget af manglende faglig ledelse gennem mange år,« siger Kim Houlind, der er ledende overlæge og professor på Sygehus Lillebælt, og som har stået bag analysen af karkirurgien i Region Midtjylland.Foto: Palle Peter Skov (arkiv)

Amputationssagen i Region Midtjylland: Hvem vidste hvad hvornår? Tilsyneladende upåagtet af den politiske og administrative ledelse har karkirurgien i Region Midtjylland i en længere årrække været præget af underbemanding, kapacitetsproblemer og manglende faglig ledelse.

Alvorlig underdimensionering af karkirurgien i Region Midtjylland er formodentlig den primære årsag til, at et større antal patienter årligt er endt med at få amputation på lår eller underben på grund af ingen eller for sen behandling for blodprop eller åreforkalkning i benet. Symptomerne  på, at det stod dårligt til med karkirurgien i regionen, har allerede fra 2010 vist sig i årsrapporterne fra den kliniske kvalitetsdatabase for karkirurgien, Karbase, men det var først i efteråret sidste år, at regionsledelsen besluttede...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind