Markante regionale forskelle på indsats for patienter med åreforkalkning i benene Præferencer hos patienter, personale og kirurger kan medvirke til at forklare geografiske forskelle på, i hvor høj grad patienter med åreforkalkning i benene tilbydes amputationsforebyggende behandling, mener professor i sundhedsøkonomi Rikke Søgaard.

Hvis alle patienter med åreforkalkning i benene blev behandlet på samme måde, som det sker på de karkirurgiske afdelinger, der bruger forebyggende behandlinger mest effektivt, vil der være et betydeligt potentiale for at reducere patienternes risiko for en amputation.  Men resultaterne af en nyligt publiceret dansk undersøgelse viser, at der er betydelige regionale forskelle på, hvordan patienter med åreforkalkning behandles i det danske hospitalsvæsen. Undersøgelsen omfatter de flere end 10.000 patienter med åreforkalkning i benene, der i perioden 2009-2014 fik...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind