Alectinib bremser lungekræft bedre end Crizotinib Nye resultater peger på en mere effektiv førstebehandling af lungekræft. Lægemidlet alectinib bremser væksten af lungekræfttumorer et år længere end standardbehandlingen med crizotinib.

  Et fase III-forsøg peger på en mere effektiv behandling af lungekræft (ALK-positiv ikke-småcellet lungekræft). En sammenligning af standardbehandlingen mod lungekræft med crizotinib med det nyere lægemiddel alectinib viser, at alectinib gennemsnitligt bremser kræftvæksten 15 måneder længere end crizotinib og samtidig giver færre bivirkninger. »Dette er det første store studie til at sammenligne alectinib med crizotinib in ALK-positive lungekræftpatienter. Studiet viser, at alectinib bør være standardbehandlingen frem for crizotinib. Alectinib  er mere effektivt og modvirker også bedre dannelsen af metastaser...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind