Lungehindekræft er én af mange kræftformer, der i dag ikke findes nogen kur mod. Kemoterapi kan bremse sygdommen lidt, men den kommer altid tilbage. Den forventede levetid for patienter med lungehindekræft er blot 13 til 15 måneder. Nu viser et nyt klinisk fase II-forsøg dog, at immunterapi kan bremse væksten af lungehindekræft efter tilbagefald. I en patientgruppe, som var blevet behandlet med det nye immunterapeutiske lægemiddel nivolumab, var sygdommen ikke forværret i 44 pct. af patienterne efter 12 uger. Tallet...

Immunterapi mod myelomatose virker overbevisende Ny form for immunterapi viser lovende resultater i patienter med myelomatose. 33 ud af 35 patienter havde gavn af behandlingen.
Skriv en kommentar
Alectinib bremser lungekræft bedre end Crizotinib Nye resultater peger på en mere effektiv førstebehandling af lungekræft. Lægemidlet alectinib bremser væksten af lungekræfttumorer et år længere end standardbehandlingen med crizotinib.
Skriv en kommentar
Watson gør det hurtigere at finde egnede deltagere til kliniske kræftstudier IBM’s kognitive computer Watson for Oncology, der bruges i forbindelse med kræftdiagnosticering og kræftforskning, optimerer kræftstudier, viser nye undersøgelser, der blev præsenteret på ASCO 2017.
Skriv en kommentar
Ét resultat fra ASCO vil ramme dansk kræftbehandling lige i hjertekulen For formanden og for den lægelige leder i SKA har årets absolut største ASCO-nyhed handlet om patientrapporterede data. På Plenary Session blev det slået fast, at effekten af en behandling afhænger af i hvor høj grad patienten inddrages i forløbet – og det vil tvinge læger fra alle grene af onkologien til at ændre tankemønster, vurderer de to garvede kongres-gængere.
Skriv en kommentar
Ingen afklaring om adjuverende immunterapi til modermærkekræft Effekten af at behandle modermærkekræft-patienter med højrisiko sygdom med adjuverende Yervoy (ipilimumab) i henholdsvis høj og lav dosis, er sammenlignelig. Der mangler imidlertid stadig data, før behandlingen kan indføres i Europa, vurderer ekspert.
Skriv en kommentar
Restsygdom reducerer ikke effekten af PARP-hæmmere Opfølgende data fra NOVA-studiet viser, at kvinder med recidiv af æggestokkræft, som har restsygdom efter kemoterapi, har lige så stor effekt af vedligeholdelsesbehandling med PARP-hæmmeren niraparib som dem uden. Det bekræfter behandlingens rækkevidde, siger studiets førsteforfatter.
Skriv en kommentar
Middel reducerer risiko for invasiv sygdom hos HER2-patienter Adjuverende behandling med pertuzumab, trastuzumab og kemoterapi mindsker risikoen for tilbagefald med 19 pct. hos kvinder med HER2-positiv brystkræft sammenholdt med trastuzumab og kemoterapi alene. Umiddelbart er forskellen dog ikke store nok til at ændre praksis, vurderer dansk ekspert.
Skriv en kommentar
Langtidsdata bekræfter effekt af behandlinger til modermærkekræft På ASCO i år er der for første gang blevet vist solide data om langtidsoverlevelsen for patienter med modermærkekræft i behandling med BRAF- eller PD1-hæmmere. Det tegner lovende, og overraskende lader der også til at være langtidsoverlevere blandt patienterne i behandling med BRAF-hæmmere.
Skriv en kommentar
»SCOT-studiet er en once in a lifetime-oplevelse« På Plenary Session i går på ASCO kom det frem, at udvalgte tyktarmskræftpatienter med stadium 3-sygdom kan nøjes med en halv adjuverende kemo-kur. Et af de seks studier, SCOT-studiet, har inkluderet patienter fra 10 danske kræftafdelinger, og det er der grund til at være rigtig stolt over, fastslår dansk ekspert.
Skriv en kommentar
Asbest i nærmiljøet øger kvinders risiko for lungehindekræft Størstedelen af kvinder med asbestrelateret lungehindekræft, er ikke blevet syge efter at have arbejdet med asbestholdige materialer, men som følge af at have været eksponeret for det sundhedsskadelige stof i deres nærmiljø, viser nyt, dansk studie.
Skriv en kommentar
Stor gruppe patienter med tyktarmskræft kan slippe med halv kemo-kur En stor gruppe tyktarmskræft-patienter med stadium 3-sygdom kan nøjes med adjuverende kemoterapi i tre måneder i stedet for de seks, der er standard i dag, viser en analyse af seks studier. Forventninger var højere, og resultaterne er derfor lidt nedslående, vurderer dansk ekspert.
Skriv en kommentar