Afvigelser i kvalitetsrapport førte til mistanke mod erfaren kirurg Årsrapport fra Dansk Tarmkræftscreeningsdatabase blev startskuddet til en proces, hvor Axel Tilma blev mistænkt for at udføre kikkertundersøgelser med lav faglig kvalitet.

2018 December Årsrapporten for 2017 fra Dansk Tarmkræftscreeningsdatabase viser, at Aalborg Universitetshospital, Thisted og Regionshospital Nordjylland, Frederikshavn tilsyneladende udfører kikkertundersøgelser, som i forhold til fund af tarmkræft og forstadier til kræft ligger under landsgennemsnittet. 2019 4. februar Lars Burmester, klinikchef på ’Kirurgi-Kvinde-Barn’ på Regionshospital Nordjylland, ringer til overlæge Axel Tilma og orienterer ham om, at han »er fritaget for tjeneste begrundet i faglige bekymringer, som en udløber af det kvalitetstjek, der er foretaget ved endoskopienheden i Frederikshavn.« Axel Tilma indkaldes...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind