Når kommuner er nødt til at sende alkoholmisbrugere til egen læge, når der skal ordineres afrusningsmedicin, er det på grund af en præcisering fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der tidligere på året understregede, at afhængighedsskabende medicin som Risolid udelukkende må ordineres ved fremmøde. Tidligere har kommunerne nemlig udskrevet medicin til alkoholmisbrugere ved, at sundhedspersonale står med misbrugeren og er i telefonisk kontakt med en læge. Det fremgår af et brev, som Holbæk Kommune har sendt til de praktiserende læger. »I forbindelse...

Sundhedsreformen præsenteres onsdag formiddag Onsdag kl. 10 udløses spændingen i forhold til, hvad regeringen mener, der skal ske med det danske sundhedssystem. De praktiserende læger kan vente sig store omvæltninger, mens regionerne forventes reduceret til fire.
Skriv en kommentar
Yngre læger i Nordjylland ønsker fleksibilitet i uddannelsesforløb – regionen er lydhør, men har flere hensyn at tage Sundhedsstyrelsen har overtrumfet et ‘nej’ fra Region Nordjylland og finder, at hensynet til det lægedækningstruede område vejer tungest, hvorfor en ung læge får lov til at flytte uddannelsessted til Thisted fra Aalborg. De yngre læger håber på mere fleksibilitet fra regionen, men uddannelseschef mener, at fleksibilitet også har konsekvenser. Hun er dog lydhør inden for de overordnede rammer og muligheder.
Skriv en kommentar
Et fyrtårn takker af: Roar Maagaard går på pension Gennem sin karriere har Roar Maagaard brugt mange kræfter på at forbedre uddannelsen i almen medicin. Nu giver han også den personlige stafet videre. Om mindre end en måned går 68-årige Roar Maagaard på pension.
2 kommentarer
Lungeforeningen i opråb: Alt for få får stillet en KOL-diagnose En ny analyse fra Lungeforeningen viser, at det går den forkerte vej, når det kommer til at få stillet KOL-diagnoser i Danmark. Alt for få patienter får stillet en diagnose, og de gør det alt for sent, viser analysen.
Skriv en kommentar
Thomas Berthou fandt balancen på Færøerne Kort transporttid, afslappet kultur og en fantastisk hjælpsomhed var, hvad familien Berthou mødte, da de flyttede til Klaksvik på Færøerne. »Vi flytter ikke tilbage til Danmark,« siger Thomas Berthou, speciallæge i almen medicin.
3 kommentarer
Ny ydelse i overenskomsten: Nordjyske læger gjorde en ekstra indsats for sårbare børn Lægerne i nordjyske Nibe har gennem en årrække lavet et stort opsøgende arbejde for at få børn ind i konsultationen, hvis de er udeblevet fra de almindelige børneundersøgelser. Der blev afsat en dobbelttid til disse børn, der ofte har været fra sårbare familier. Nu er ydelsen skrevet ind i overenskomsten mellem PLO og Danske Regioner.
Skriv en kommentarModel for opsporing af udeblevne børn i almen praksis kan nu udbredes til hele landet Praksischef Carsten Kvist, Region Nordjylland, har tiltro til, at den nye ydelse i PLO-overenskomsten rettet mod sårbare familier vil vise sig at være en gevinst på længere sigt.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende kan være en stor hjælp – både nu og i fremtiden For medicinstuderende kan et deltidsjob i almen praksis både være meningsfyldt og give et indblik i en spændende hverdag. Samtidig får læger og det øvrige personale frigjort tid til andre opgaver, og det gør det til en god investering, siger Mireille Lacroix. PLO-næstformanden håber også, at det vil give flere lyst til at uddanne sig inden for almen medicin.
Skriv en kommentar
Konsultationspersonale skal på kursus i multisygdom Længere konsultationer i almen praksis og mere viden blandt personalet skal styrke behandlingen af mennesker med multisygdom.
Skriv en kommentar
Ny bog om etik i sygeplejen er en fantastisk mulighed for at blive opdateret på de bløde værdier ANMELDELSE: Den nye grundbog ‘Etik i sygeplejen’ tager fat om nogle af de dilemmaer, man som sygeplejerske møder i almen praksis.
Skriv en kommentar