Mindst 250.000 ordinationer af astma- og KOL-medicin skal revurderes af en læge, hvis Medicintilskudsnævnets forslag til fremtidig tilskudsstatus for lægemidler mod astma og KOL gennemføres i sin nuværende form. Det påpeger Danmarks Apotekerforening i sit høringssvar til Medicintilskudsnævnets 3. indstilling til fremtidig tilskudsstatus for lægemidler mod astma og KOL. »Vi har stadig en del bekymringer vedrørende det store antal lægemidler, som fremover vil få klausuleret tilskud frem for generelt tilskud. Vi er også fortsat bekymrede for, at mange velbehandlede patienter...
Foreninger: Lægemiddelstyrelsen bør afvente nye guidelines for KOL- og astma-behandling For at undgå unødvendige medicinskift og forvirring hos patienterne opfordrer Apotekerforeningen og Astma-Allergi Danmark til, at Lægemiddelstyrelsen udskyder ændringer i medicintilskud for KOL- og astma-behandling, til de nye nationale og internationale guidelines ligger klar.
Skriv en kommentar
Databaseformænd: Styrk det tværsektorielle lungesamarbejde Bedre sektorsamarbejde kan løfte behandlingen af store grupper af lungepatienter som KOL- og astmapatienter, mener formændene for henholdsvis lungecancer-, KOL- og astmaregistret.
Skriv en kommentar
Compliance spænder stadig ben for astmapatienterne Med biologisk medicin kan mange flere patienter, der lider af svær astma få det meget bedre. Noget så simpelt som at få patienterne til at tage den ordinerede medicin står dog stadig i vejen for, at mange patienter med astma kan få det meget bedre. Det forklarer Charlotte Suppli Ulrik, overlæge på Lungemedicinsk Afdeling, Hvidovre Hospital.
Skriv en kommentarIRF anbefaler skift af KOL-inhalator Skift fra Spiriva til Braltus, begge med indholdsstoffet tiotropium, kan spare regionerne for medicinudgifter på 13,5 mio. kr., mener Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF) i Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentar
Overlæge om intet tilskud til effektivt rygestopmiddel: »En falliterklæring« Lægemiddelstyrelsen har afvist at give Decigatan til at understøtte rygestop generelt tilskud. Det ærgrer overlæge Anders Løkke fra Lungemedicin ved Vejle Sygehus, men han er ikke overrasket. Det kan ellers redde liv og blive billigere på den lange bane, siger han.
1 kommentar
Blodpropper i ben eller lunge giver øget risiko for åndenød og astma Nyt dansk registerstudie viser, at personer, der har haft en blodprop i benet eller lungen, har forhøjet risiko for at få nedsat lungefunktion og udvikle astma. Kan have klinisk betydning, siger forsker.
Skriv en kommentarAstmamedicin virker dårligere på overvægtige børn Inhalationsmedicin for astma virker dårligere, når børn er overvægtige eller svært overvægtige. Det kan lede til flere astmaforværringer, siger forsker.
Skriv en kommentar
Almen praksis deler igen KOL-data: På hospitalerne tales der om begyndelsen på en ny æra Efter mange års stilstand indberetter praktiserende læger nu igen data på patienter med KOL til det nationale register. Det markerer begyndelsen på en ny æra, der vil løfte behandlingskvaliteten og forskningen markant, vurderer formand for det nationale KOL-register.
Skriv en kommentar
Charlotte Suppli Ulrik er ny lærestolsprofessor Der bliver mere tid til at ‘puffe’ unge forskere mod en forskerkarriere, når Charlotte Suppli Ulrik bliver ny lærestolsprofessor i lungemedicin ved Københavns Universitet. Hun slår fast, at hun ikke slipper den tætte patientkontakt.
Skriv en kommentarFor få astmapatienter får målt lungefunktion
Skriv en kommentar
Data fra almen praksis skal løfte samarbejde om KOL-patienter Data fra praktiserende læger bliver fra næste år en del af den landsdækkende database for kvalitet af KOL-behandling. Det skal give praktiserende læger og hospitalslæger fælles referencer for behandlingen.
1 kommentar