Antallet af mennesker, som dør af mæslinger på verdensplan, er næsten halveret viser den seneste opgørelse ifølge BBC News. Tal fra WHO og UNICEF viser, at antallet af dødsfald er faldet fra 871.000 i 1999 til 454.000 i 2004. Det største fald er sket i de afrikanske lande syd for Sahara, hvor antallet af sygdomstilfælde og dødsfald fald med 60 pct. Faldet skyldes især en kraftigt forøget indsats for at udbrede vaccinationer mod mæslinger. Steffen Bang Nielsen

Fisker og Kühnau uddeler roser til Kræftplan V Både Danske Regioner og Kræftens Bekæmpelse roser regeringens udspil til en ny kræftplan. Danske Regioner ser dog gerne flere penge til at styrke behandlingskapaciteten, mens Kræftens Bekæmpelse ærgrer sig over, at planen ikke indeholder et konkret mål for danskernes kræftoverlevelse.
Skriv en kommentar
Bispebjerg-afsnit kæmper med voldelige patienter: Hver fjerde ansatte har været udsat for vold Over halvdelen af medarbejderne på Intermediært Afsnit på Bispebjerg Hospital har oplevet trusler det seneste år, og næsten hver fjerde har været udsat for fysisk vold. Afsnittet har sat omfattende tiltag i værk, og hospitalets direktør beklager et belastet arbejdsmiljø, der har fået flere medarbejdere til at sige op.
Skriv en kommentar
Overlæge: Årets ADA-studier vil præge behandlingslandskabet ved overvægt og diabetes Store kliniske studier er i fokus, når American Diabetes Associations årskongres skydes i gang i juni. Forskningsleder og overlæge Asger Bach Lund peger på, at nye resultater fra en række kliniske behandlingsstudier kan få betydning for den fremtidige behandling af svær overvægt og diabetes.
Skriv en kommentar
Fejring af landets bedste kliniske forsøg giver håb for bedre behandling i fremtiden Ved den årlige fejring af det ypperste inden for dansk klinisk forskning viste vinderprojekterne, hvor stor en forskel forskningen kan gøre for patienterne. Anders Perner, overlæge på Rigshospitalet og næstformand i LVS, efterlyser større økonomisk velvilje fra staten til at støtte op om grundig og valid forskning.
Skriv en kommentar
Region Hovedstaden blæser til kamp mod forbruget af opioider Region Hovedstaden har vedtaget en ny handleplan, der skal sænke det lægeordinerede forbrug af opioider med mindst 15 pct. Med handleplanen følger ambitiøse mål for indsatsen i både almen praksis og i den sekundære sektor, hvor brugen af flere lægemidler udfases.
Skriv en kommentar
Statsrevisorerne udtaler kritik: Der er for stor ulighed i ventetider til specialiseret palliativ behandling Uligheden i ventetider på palliativ behandling er på samme niveau som i 2019, hvilket får Statsrevisorerne til at kritisere regionerne på ny.
Skriv en kommentar
Professor i virologi: Forebyggelse af RS-virus bør være en både-og-løsning Pas på med at satse for entydigt alene på vacciner som en national strategi til forebyggelse mod RS-virus, advarer professor Allan Randrup Thomsen, København Universitet.
Skriv en kommentar
Regionsrådsformand: »Ingen skal frygte for livet, når de går på arbejde« Hospitalsansatte i Region Hovedstaden udsættes i stigende grad for vold og trusler fra patienter. Nu lover regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) handling og fremhæver introduktionen af såkaldte sikkerhedsassistenter, som et vigtigt redskab til at styrke trygheden på hospitalsafdelingerne.
Skriv en kommentar
Høj pris står fortsat i vejen for godkendelse af brystkræftlægemiddel Prisen skal længere ned, hvis Trodelvy skal anbefales som standardbehandling til patienter med metastatisk triple-negativ brystkræft, mener Medicinrådet.
Skriv en kommentar
FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar
DSAM bakker op om Lægeforeningen i debatten om aktiv dødshjælp En legalisering af aktiv dødshjælp er ikke løsningen på de etiske dilemmaer ved livets afslutning. Det mener Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), der ligesom Lægeforeningen ikke støtter en legalisering af dødshjælp i Danmark. I stedet opfordrer DSAM til, at de palliative tilbud styrkes.
2 kommentarer