Officielle undskyldninger er meget sjældne i Danmark, men den nuværende regering har indtil videre givet to. Når regeringen undskylder for handlinger foretaget for mange år siden, er det ikke kun en anerkendelse af statens ansvar for overgreb på institutioner Lisa Storm Villadsen, professor, Institut for Kommunikation, Københavns Universitet Den første fik de 46 såkaldte Godhavn-drenge, som blev udsat for overgreb og omsorgssvigt på børnehjemmet Godhavn i 1960’erne. I august 2019 gav statsminister Mette Frederiksen (S) dem en officiel undskyldning ved...

Tilsynssager er flere år undervejs: Imens fortsætter læger kritisabel udskrivning af vanedannende medicin Styrelsen for Patientsikkerhed har været flere år om at sanktionere nogle af de læger, som udskriver de største mængder af opioider i Danmark uden at følge vejledningen om ordination af afhængighedsskabende medicin. Imens fortsætter flere læger deres tvivlsomme ordinationspraksis. »Under al kritik,« siger sundhedsjurist om flere af sagerne.
Skriv en kommentar
Lægelige kørselsforbud er usynlige for politiet: »Vi har et pseudosystem« Der er stor uenighed, når det gælder spørgsmålet, om politiet skal have besked, når en læge udsteder et kørselsforbud til en patient. Mens DSAM-formand mener, at det nuværende system er tilstrækkeligt, kritiserer en række organisationer og en tidligere politianklager, at det alene er op til den enkeltes egen moral, om vedkommende sætter sig bag rattet eller ej.
8 kommentarer
Pernille Bække fik tilbudt sin drømmestilling i Grønland: Nu advarer hun andre om at tage af sted uden kontrakt Først et par uger efter, at 30-årige Pernille Bække var begyndt i sin drømmestilling som ledende regionslæge i Kujataa i Sydgrønland, fik hun besked om, at der var begået en administrativ fejl, der gjorde hendes ansættelse ugyldig.
3 kommentarer
Sløseri med lægekontrakter i Grønland skaber frustration og utryghed Flere danske læger kritiserer, at de først modtager deres ansættelseskontrakt længe efter, at de er begyndt deres stilling i Grønland. At de forsinkede kontrakter kan føre til ubehagelige overraskelser, er 30-årige Pernille Bække et eksempel på. Ifølge Jesper Johansen Meisner, forhandlingschef hos Yngre Læger, er der tale om en klar overtrædelse af medarbejdernes rettigheder.
1 kommentar
Eksperter: Politikere fik fingeret forklaring på møder, hvor millioner til psykiatrien blev trukket tilbage Da politikerne i Region Hovedstaden i 2023 stemte for at omfordele 17 mio. kr. øremærket til nyansættelser i psykiatrien til i stedet at dække huller i budgettet, holdt administrationen sig ikke til sandheden. To regionspolitikere kan stadig ikke finde hoved og hale i administrationens forklaringer, mens to eksperter i offentlig forvaltning mener, at administrationen bevidst har ført politikerne bag lyset.
Skriv en kommentar
20 års jubilæum: Multidisciplinært samarbejde har brudt siloerne i dansk kræftbehandling ned og sendt overlevelsen helt i top Med etableringen af Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG) for 20 år siden blev danske kræftlæger samarbejdspartnere frem for konkurrenter. Ved at samle de forskellige faggrupper omkring patienten og lade nationale kliniske retningslinjer sætte rammerne for patientforløbene, har DMCG spillet en væsentlig rolle for forbedringerne i danske kræftpatienters overlevelse. Nu fylder sammenslutningen 20 år.
Skriv en kommentar
Fire cancerformænd: DMCG har givet kræftgrupperne et fælles talerør Med de danske multidisciplinære cancergrupper som den fælles paraply taler de 25 faglige cancergrupper med én stemme. Det har haft stor positiv betydning for dansk kræftbehandling de seneste 20 år, mener formændene for henholdsvis lunge-, bryst-, hoved-hals- og gynækologisk cancergruppe.
Skriv en kommentar
DMCG’s arbejdsmetoder har dannet skole Indførelsen af DMCG’er for 20 år siden skabte den uundværlige fremdrift i kræftplaner og kræftpakker. Det vurderer tre centrale aktører, der har fulgt de seneste 20 års udvikling inden for behandlingen af kræft.
Skriv en kommentar
Tiden som ung læge på Bornholm og i Holbæk har formet hendes politiske budskaber Wendy Sophie Schou har lagt en plan for sit forpersonskab for Yngre Læger. Politisk og personligt er hun rundet af sine egne erfaringer fra sygehuse på Bornholm og i Holbæk, og som forperson vil hun skabe lige adgang til læger og insistere på et mindstemål af fleksibilitet for sine medlemmer.
Skriv en kommentar
Fire forskningsledere: Svær og dyr adgang til registerdata svækker sundhedsforskningen Store, uigennemskuelige regninger og forsinkede forskningsprojekter er et problem for mange forskere, der bruger registerdata i deres forskning. Det får nu fire fremtrædende professorer og forskningsledere til at kritisere Sundhedsdatastyrelsens Forskerservice for at være en hæmmende faktor for den sundhedsvidenskabelige forskning i Danmark.
Skriv en kommentar
Styrelse drænede yngre læges forskningsbudget Sundhedsdatastyrelsens arbejdsmetoder og prissætning forsinkede læge og forsker Jason Joe Bakers forskning og gjorde den væsentligt dyrere. Han mener, at styrelsen hæmmer den effektive registerbaserede forskning, vi er kendt for i Danmark.
Skriv en kommentar