Et stigende antal kræftpakkeforløb bliver tilsyneladende gennemført til tiden. I 3. kvartal af 2015 var der ihvertfald flere forløb end nogensinde før, der på landsplan blev gennemført rettidigt. I løbet af kvartalet blev 85 pct. af forløbene fuldført inden for de tidsfrister, Sundhedsstyrelsen anbefaler, viser en ny opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI). I de to foregående kvartaler i år var det henholdsvis 84 og 83 pct, der overholdt tidsfristerne. Hvis fremgangen fortsætter vil 2015 sætte årsrekord, for i 2013,...

Specialister udpeger vigtigste kvalitetsmål for kræftbehandling De danske speciallæger er med til at kåre Danmarks Bedste Hospital. De vurderer, hvordan data fra de faglige databasers årsrapporter skal vægtes i den endelige afgørelse. Også inden for ovariecancer, hvor en specialist efterlyser nye indikatorer.
Skriv en kommentar
Vejle Sygehus vil hellere give kræft-patienter gode forløb end længere liv Dagens Medicin kårer i år Vejle Sygehus som landets bedste kræfthospital. Sejren er resultatet af en patientcentreret tilgang og sammenhængende behandlingsforløb, mener kræftafdelingens ansatte.
Skriv en kommentar
Dansk opdagelse kan redde kræftramte knogler Forskere fra Rigshospitalet har udviklet et antistof, der kan kan redde kræftramte knogler, ved at bremse den nedbrydning af knoglen, som kræftcellerne forårsager.
Skriv en kommentarDyr medicin kan give besparelser andre steder i sundhedsvæsenet Brugen af et dyrt præparat mod nyrekræft har ført til besparelser andre steder i sundhedsvæsenet, blandt andet fordi patienterne hurtigere fik det bedre og kunne undvære andre former for behandling, viser en ny undersøgelse.
Skriv en kommentarEMA kritiserer center for at håndplukke patienter med HPV-bivirkninger Det europæiske lægemiddelagentur, EMA, giver i rapport hård kritik af det danske Synkopecentret for at bruge en meget tvivlsom metode til at indrapportere HPV-bivirkninger.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
Ny forskning: Historisk lav forekomst af livmoderhalskræft Ny undersøgelse viser en historisk lav forekomst af livmoderhalskræft blandt danske kvinder. Succesen kan tilskrives en kombination af vaccinationer, screeninger og flere andre faktorer, forklarer professor emerita Elsebeth Lynge, der har stået i spidsen for undersøgelsen.
1 kommentar