De seneste år har overlevelsen efter operation for medfødt hjertesygdom i Danmark nærmet sig 100 pct.. Det viser et nyt dansk studie, som beskriver udviklingen inden for behandling af børn med medfødt hjertesygdom i Danmark de seneste 39 år. Det skriver Aarhus Universitetshospital. Undersøgelsen, som er offentliggjort i Journal of American College of Cardiology, er gennemført af forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet, der har undersøgt data fra registre for at beskrive behandlingen af knap 9.000 patienterne, som i...
Bypass og stent giver samme overlevelse over 10 år I hollandsk studie begyndte overlevelseskurverne for patienterne af divergere efter ét år, men selv efter ti år var der ikke signifikant forskel mellem at have fået den ene eller den anden behandling.
Skriv en kommentarKomplet revaskularisering bedst ved læsion Canadisk forskning kan muligvis få stor betydning for den kliniske praksis og globalt forhindre mange tusinde hjerteanfald om året
Skriv en kommentar
Ældre lægemidler giver mere alvorlig kranspulsåreforkalkning end nyere Behandling med de ældre vitamin K-antagonister ser i modsætning til de nyere NOAK-midler ud til at være forbundet med mere alvorlig åreforkalkning, viser dansk undersøgelse præsenteret på ESC.
Skriv en kommentarAldrig for sent med statiner mod blokerede arterier Schweizisk studie viser, at det er essentielt at være vedholdende med statiner for patienter med perifer arteriel sygdom.
Skriv en kommentarBypass-opererede har øget dødelighed 8-10 år efter operation Sandsynligheden for at leve videre efter en bypass-operation i hjertet er tæt på at være den samme som den almene befolkning, når man er ovre selve indgrebet. Men efter 8-10 år stiger dødeligheden, viser et registerstudie fra Klinisk Epidemiologisk Afdeling ved Aarhus Universitet.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Nye krav på Riget: Læger skal bestå denne test for at operere På Rigshospitalet skal læger under uddannelse i karkirurgi bestå stimulationstest, før de får lov at operere på patienter. Det er det eneste rigtige, fortæller overlæge.
Skriv en kommentarForbrug af antibiotika koblet til øget hjerterisiko hos patienter med diabetes Finsk studie indikerer, at forbrug af antibiotika kan relateres til øget risiko for at udvikle koronar hjertesygdom hos personer med type 1-diabetes.
Skriv en kommentar
NT-proBNP er stærk risikomarkør ved aortaklapstenose Hidtil største kohorteundersøgelse af patienter med mild til moderat aortaklapstenose peger på målinger af biomarkøren NT-proBNP som et effektivt redskab til at identificere patienter med forværring af sygdommen.
Skriv en kommentar
FFR-CT effektiv til at forudsige vedvarende symptomer ved angina pectoris Studie ledet fra Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har som det første vist, at FFR-CT kan bruges til at forudsige, hvilke angina pectoris patienter der et år efter revaskularisering fortsat vil have symptomer
Skriv en kommentar
Fysisk aktivitet giver lavere risiko for omgående død af myokardieinfarkt Selv moderat fysisk aktivitet giver en betydeligt lavere risiko i forhold til inaktive personer, viser meta-analyse, som Kim Wadt Hansen fra Bispebjerg Hospital har præsenteret på ESC.
Skriv en kommentar