Dette gælder også for kvinder, som ikke selv føler, at de er stressede. Det viser et studie foretaget af den svenske forsker, sygeplejerske og dr.med. i neurovidenskab og fysiologi Lena Johansson, som netop har forsvaret sin doktorafhandling om psykologisk stress i relation til demens. Lena Johansen har undersøgt, hvordan oplevet stress samt ydre faktorer relateret til bl.a. familie og arbejde påvirker risikoen for demens senere i livet. 1.400 kvinder deltog i studiet, som bygger på Kvindeundersøgelsen i Göteborg, der blev...
Hjemmebesøg skal forebygge genindlæggelser Ældre medicinske og ortopædkirurgiske patienter indlagt på Regionshospitalet Randers kan nu efter udskrivelse få besøg af egen læge og hjemmesygeplejerske i hjemmet.
Skriv en kommentarHalvdelen af kvinder lider af søvnapnø Og 31 pct. af ældre, overvægtige kvinder lider af søvnapnø i svær grad, viser svensk studie, der gør op med lidelsen som en mandesygdom. Dansk forsker mener, at det svenske studie skyder for højt
Skriv en kommentarFlere geriatere ansættes i ortopædkirurgien Efter succes med ortogeriatri på Bispebjerg Hospital vil Hovedstaden ansætte flere geriatere på ortopædkirurgiske afdelinger. Men beslutningen møder modstand blandt geriatere, der er nervøse for den faglige sparring
Skriv en kommentarMTV skaber forvirring på faldklinikker En medicinsk teknologivurdering om undersøgelse og behandling af ældre, der er faldet, skaber tvivl om faldklinikkernes arbejde. Konklusionen er misvisende, lyder kritikken fra Dansk Selskab for Geriatri
Skriv en kommentar
I en lænestol på hospitalet I Tværsektoriel Udredningsenhed på Bispebjerg Hospital er patienterne i kommunens varetægt, mens de undersøges og behandles af hospitalets speciallæger.
Skriv en kommentarPlejehjem får faste læger i nyt forsøg I et nyt forsøg får plejehjem hver uge besøg af den samme læge, som tilbringer nogle timer med både at se beboerne og øge de ansattes sundhedsfaglige viden.
Skriv en kommentar
Formand om stop af kliniske forsøg: »Patienterne vinder kun ved, at vi undersøger, hvilken medicin der er bedst at bruge« Det ærgrer Sanne Møller Thysen, formand for Lægeforeningens Forskningsudvalg, at det ikke længere er muligt at bruge registerdata til kliniske forsøg af godkendt medicin. Hos Lægemiddelstyrelsen er de blevet kontaktet af frustrerede forskere, som har projekter, der er sat i stå.
Skriv en kommentar
Afgående psykiatridirektør for hovedstaden: Problemerne skal løses tættere på borgeren Efter i alt 17 år i Region Hovedstadens Psykiatri går Martin Lund på pension. Både for at få tid til nye projekter og for at give plads til nye kræfter i løsningen af de opgaver, der ligger i 10-årsplanen for psykiatrien.
Skriv en kommentar
Begrebet ‘forebyggelige indlæggelser’ har en forkert klang, mener akutchef Overalt i landet forsøger man med større eller mindre succes at forebygge unødige indlæggelser af ældre borgere. Men modsat nogle af sine kolleger mener Poul Henning Madsen, cheflæge for akutafdelingen på OUH, at vi bør undgå at pege fingre ad kommunerne.
Skriv en kommentar
Stor interesse for at hylde klinisk forskning I alt 85 projekter er med i opløbet om at vinde en af de otte priser i kåringen Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2023. Priserne uddeles 6. juni.
Skriv en kommentar
Udåndingsluft kan blive en værdifuld diagnostisk metode Ny forskning viser, at biomarkører i udåndingsluft kan afsløre lungeemboli hos en patient. Men metoden har meget større perspektiver, mener metodens opfinder og læge på Hæmatologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital, Inger Lise Gade.
Skriv en kommentar