Blot halvanden måned efter behandlingen for kræft i bugspytkirtlen på Odense Universitetshospital var udsat for heftig kritik er sygehuset igen centrum for negativ omtale. Denne gang skyldes det, at sygehusets læger ikke tilbød en patient operation for pancreascancer, selvom der var konstateret en cyste i patientens bygspytkirtel, og der dermed var mistanke om den aggressive kræftsygdom. I stedet valgte den behandlende læge at gennemføre flere undersøgelser for blandt andet betændelse i bugspytkirtlen. Normalt fører mistanke om pancreascancer direkte til operation, men ifølge...
Patienter med lungekræft blev overmedicineret på OUH To patienter med lungekræft er på grund af en blandingsfejl blevet overmedicineret med op til tyve procent for meget medicin.
Skriv en kommentarOUH: Derfor blev udviklingshæmmet ikke opereret for kræft Det var tvivl om diagnosen og ikke patientens mentale tilstand, der var årssag til, at læger på Odense Universitetshospital ikke gennemførte operation for pancreascancer.
Skriv en kommentar
Odense-læge: Kræftkirurger i Aalborg er ikke gode nok Overlæge på Odense Universitetshospital vil ikke henvise patienter med kræft i bugspytkirtlen til Aalborg Sygehus, selvom det kan forkorte ventetiden. Region Syddanmark er ikke tilfreds med den udmelding.
Skriv en kommentar
Her er de flotte danske topresultater på årets ASCO Overlægerne Lars Henrik Jensen, Inna Chen og Mansoor Raza Mirza havde alle taget de seneste resultater fra deres forskning med til ASCO. Her er, hvad de viste frem.
Skriv en kommentarNimotuzumab forbedrer overlevelsen for patienter med K-ras vildtype fremskreden kræft i bugspytkirtlen Specielt patienter, der ikke havde behov for kirurgi for obstruktion af galdevejene, havde gavn af behandlingen, viser data fra NOTABLE-studiet præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentarUrolog: For tidligt af lovprise brugen af Irovulfen Ny forskning i det ældre lægemiddel Irovulfen til behandling af blærekræft har gode takter, men det er alt for tidligt at lovprise projektet, siger eksperter.
Skriv en kommentar
Multidisciplinære pionerer får Den Gyldne Skalpel De multidisciplinære pakkeforløb for hoved-halskræft på Odense Universitetshospital får Dagens Medicins initiativpris, Den Gyldne Skalpel. Det fynske koncept behandler suverænt flest patienter inden for kræftpakkens deadlines på landsplan. Men det sikrer også en maksimal patientinvolvering, fordi patienterne er inviteret med til konference sammen med specialisterne i deres egen sygdom.
1 kommentar
Ny forskning skal forbedre den ringe overlevelse for patienter med kræft i bugspytkirtlen Patienter med kræft i bugspytkirtlen har en af de dårligste prognoser, og sidste år var pancreascancer den femte hyppigste årsag til kræftdød i Danmark. På Herlev Hospital arbejder afdelingslæge Inna Chen og hendes kolleger med en række forskningsprojekter, som alle sigter mod at forbedre og forlænge overlevelsen for patientgruppen.
Skriv en kommentar
Kemoterapi direkte i maven forlænger livet Kræftpatienter med spredt sygdom til bughinden har dårlig overlevelse, da behandling med konventionel kemoterapi har begrænset effekt. Men en ny teknik, hvor kemoterapien forstøves direkte ind i bughulen, har vist sig at forlænge patienternes liv betydeligt.
Skriv en kommentar
Hæmatologer vælger OUH-overlæge som ny formand Der kommer ikke til at ske store forandringer i Dansk Hæmatologisk Selskab, bebuder nyvalgt formand.
Skriv en kommentarDanske forskere udvikler ny behandling af aggressiv hjernekræft Forskere fra Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital udvikler behandling, der har potentiale til at forlænge livet for patienter med uhelbredelig hjernekræft.
Skriv en kommentar